Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kilus gaisrui Vilniuje, iš vidurinės mokyklos evakuota per 600 moksleivių ir 50 mokytojų (nuotraukos, papildyta 15.26 val.)

Vilniaus ugniagesiai ketvirtadienio rytą, kilus gaisrui, iš vidurinės mokyklos evakavo moksleivius. Per incidentą nukentėjo du mokyklos darbuotojai ir dvi moksleivės.
Įvykio vietoje prie Žaros vidurinės mokyklos
Įvykio vietoje prie Žaros vidurinės mokyklos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip 15min.lt informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, apie 9.50 val. buvo gautas pranešimas, kad Naujojoje Vilnioje, Karklėnų gatvėje, gaisras kilo Žaros vidurinėje mokykloje.

„Į gaisro vietą nusiųstos keturios autocisternos. Gaisras kilo mokyklos rūsyje. Atvykę gelbėtojai evakuoja moksleivius. Kol kas sunku pasakyti, kas dega, nes gelbėtojai į įvykio vietą ką tik atvyko“, – apie 10.10 val. 15min.lt žurnalistui sakė L.Valauskienė.


Žiūrėti Evakuojama mokykla didesniame žemėlapyje

Papildyta 10.18 val.: Bendrasis pagalbos centras informuoja, kad mokyklos rūsys užtvindytas dūmais. Į įvykio vietą nusiųsti ne tik ugniagesiai, bet ir policijos patruliai, greitosios pagalbos medikai.


Žiūrėti Evakuojama mokykla didesniame žemėlapyje

Papildyta 10.46 val.: Kaip iš įvykio vietos praneša 15min.lt fotografas Irmantas Gelūnas, dauguma iš mokyklos evakuotų moksleivių į lauką išbėgo net nespėję užsimesti striukių. Arčiausiai gyvenantys mokiniai paleisti namo, kitus prisiglaudė netoliese esančioje muzikos mokykloje.

Mokykloje be perstojo skamba skambutis, skelbiantis pavojų. Tuo tarpu ugniagesiai atidarė klasių langus ir vėdina patalpas. Pro kai kuriuos langus vis dar veržiasi dūmai.

Papildyta 11.30 val.: Ugniagesiai praneša, kad apie 10.39 val. gaisras buvo užgesintas.

Papildyta 11.41 val.: Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė 15min.lt žurnalistą informavo, kad per gaisrą mokykloje nukentėjo du darbuotojai.

„Viena moteris apdegė ranką, o vyras susižalojo koją spirdamas duris. Medikai juos jau paleido namo. Taip pat į greitosios pagalbos medikus kreipėsi dvi mergaitės, įtardamos, kad galėjo nukentėti nuo gaisro dūmų“, – sakė L.Valauskienė.

Pirminiais duomenimis, gaisras buvo kilęs rūsyje įrengtoje rūbinėje.

Papildyta 12.01 val.: Ugniagesiai praneša, kad iš mokyklos buvo evakuota 618 moksleivių ir 51 mokytojas.

Papildyta 15.01 val.: Mokyklos direktorius Dmitrijus Popovas sakė, kad gaisras mokykloje neišplito, tik buvo daug dūmų, o dabar liko suodžių.

„Mes rytoj valysime tuos suodžius. Nėra apdegusi nė viena mokyklos patalpa, todėl jau rytoj galėtume organizuoti pamokas. Bet norime surengti tokią netradicinę talką, išvalysime mokyklą ir pirmadienį pradėsime normaliai dirbti“, - sakė mokyklos vadovas.

D.Popovas teigė jau sulaukęs tėvų padėkos, kad viskas buvo gerai organizuota ir niekas nenukentėjo.

„Per pusvalandį po evakuacijos jau buvome suskaičiavę vaikus, sudarę sąrašus ir žinojome, kad visi saugūs“, - teigė direktorius.

Juodi dūmai mokykloje labiausia išgąsdino pradinukus, tačiau jiems, pasak direktoriaus, palikti mokyklą padėjo vyresnieji. „Aš pats išlindau pro pirmo aukšto langą, bet vaikams šokti pro langus tikrai nereikėjo“, - sakė D.Popovas.

Priežastys, dėl ko kilo gaisras dar nustatinėjamos, tačiau, anot direktoriaus, įtariama, kad į rūsį buvo įmesta petarda. Kokių nuostolių mokykla patyrė, kol kas taip pat sunku įvardinti.

„Ten buvo rūbinės – tai sudegė vaikų striukės. Apdegė ir kanalizacijos vamzdis, bet tai mes jau gal naktį sutvarkysime“, - tikino direktorius.

Pagalbą, anot direktoriaus, pasiūlė tiek mokinių tėvai, tiek Seimo ir savivaldybės atstovai. „Rytoj pinigų reikės muilui, plovikliams, o tiek tikrai rasime“, - geros nuotaikos neprarado „Žaros“ vidurinės mokyklos vadovas.

Papildyta 15.26 val.: Ugniagesiai praneša, kad dvi mergaitės, kurios dar gesinant gaisrą kreipėsi į medikus, dėl apsinuodijimo dūmais paguldytos į ligoninę.

Gaisro priežastis kol kas nenustatyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius