-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kiosko Vievyje savininkas cigaretes slėpė saldainių dėžutėse

Elektrėnų savivaldybėje, Vievyje esantis kioskas garsus savo klestinčia veikla, o policijai – tik galvos skausmas ir nuolatinių apsilankymų vieta. Šios prekyvietės savininko nepažaboja nei teismų, nei Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento priimami sprendimai.
Cigaretės saldainių dėžutėse
Cigaretės saldainių dėžutėse / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Kai rašoma Vilniaus apskrities VPK pranešime, savininkas nuo 2010 m. už laikymą ir prekybą kontrabandinėmis cigaretėmis baustas 8 kartus, iš jų administracinėmis nuobaudomis keturis kartus, skiriant 100, 200, 15 tūkst. ir 20 tūkst. litų baudas, ir 4 kartus ekonominėmis sankcijomis – du kartus po 10 tūkst. litų ir du kartus po 20 tūkst. litų.

Paskutinį kartą Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas skyrė 20 tūkst. litų sankciją 2013 m., o 2011 m. už pažeidimus įmonei panaikinta licencija verstis mažmenine prekyba tabako gaminiais.

Kaip vienoje iš savo išvadų pasisakė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas, pavojinga verslininko įmonės veikla kelia neigiamas pasekmes visuomenės sveikatai, valstybės ūkiui ir finansinei sistemai, tačiau įmonės savininkas bet kokiais būdais ir priemonėmis siekia komercinių interesų, nepaisant to, kad už pažeidimus įmonė yra netekusi licencijos verstis mažmenine prekyba tabako gaminiais. Ir tai tiesa.

Verslininko nesustabdė dešimt tūkstantinės baudos, jis ir toliau „bet kokiais būdais ir priemonėmis“ užsiima neteisėta veikla, ieškodamas ir atrasdamas naujas slėptuves savo kioskelyje. Anksčiau teko cigaretes slėpti palubėse ir šaldytuvuose, tarp prekių ir praustuve. Dabar atrado naują vietą – tuščias saldainių dėžes. Tik ir čia jas trečiadienį aptiko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato Prevencijos poskyrio pareigūnai.

Surinkta medžiaga bus persiųsta Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui penktą kartą priimti sprendimą dėl ekonominės sankcijos taikymo įmonei už Tabako kontrolės įstatymo reikalavimų nesilaikymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius