-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdoje aptiktas naminukės „kioskelis“

Naminukės prekiautojai įsidrąsino ir ja ėmė prekiauti nieko nesibaimindami. Klaipėdoje, Pušyno skersgatvyje pilstuku bei kontrabandinėmis cigaretėmis prekiaujama pro pirmame aukšte esančio buto langą.
Naminukės kioskelis.
Naminukės kioskelis. / Klaipėdos apskr. VPK nuotr.

Pareigūnai į prekyvietę nuvyko sulaukę anoniminės informacijos ir netruko įsitikinti, jog nedideliame, vos kelių butų name tikrai veikia kioskelis.

Anot pareigūnų, vienas po kito į kiemą suko pilstuko pirkėjai, spaudė lango rėme įrengto skambučio mygtuką, o prasivėrus langeliui bruko vidun atsineštą tuščią butelį bei pinigus, mainais už tai gaudami skaidriu skystimu užpildytą atsineštinę tarą.

Siekdami įsitikinti, koks gėrimas dozuojamas, pareigūnai sulaikė „kioskininką“. Nuomojamame būste rasti 38 litrai į įvairios talpos indus supilstyto skaidraus, specifinį naminės degtinės kvapą skleidžiančio skysčio bei visi prekybai reikalingi atributai: piltuvėlis, matavimo indas, tušti įvairios talpos buteliukai bei kamšteliai, surūšiuotos smulkios monetos grąžai, o taip pat ir „prekių“ apskaitos žurnalas. Pastarasis buvo pildomas itin kruopščiai bei preciziškai. Kiekvienos dienos naminukės pardavimai fiksuoti šimto gramų, o pardavimo laikas – minučių tikslumu. Vienos dienos ataskaitoje rašoma: „Šiandien: alga – 20 litų; pinigų likę – 11 litų; snapso likę – 53,2 litro; „Premjer“ likę – 6 pakeliai, „Prima“ likę – 46 pakeliai. Atveš – 22,4 litro.“ 

Klaipėdos apskr. VPK nuotr./Aptikta naminukė.
Klaipėdos apskr. VPK nuotr./Aptikta naminukė.

21–erių metų Kretingos rajono gyventojas neslėpė naminukės pardavimo verslą organizavęs bei vykdęs pats, tačiau, anot pareigūnų, net nekyla abejonių, jog jis buvo tik samdinys, turėjęs atsiskaityti už kiekvieną parduotą pilstuko gramą pagal griežtą kainininką, kuris taip pat rastas apskaitos žurnale.

Vaikinui gresia baudžiamoji, o buto savininkui – administracinė nuobauda. Neabejojama, jog ir paaiškės ir tikrasis „verslo“ organizatorius, mat turima duomenų, jog tai – gerai žinomas ir užkietėjęs „taškininkas“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius