Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje bausmės laukia septyni narkotikų prekeiviai (video)

Klaipėdos pareigūnai baigė tyrimą dėl grupės asmenų, kurie Klaipėdoje labai dideliais kiekiais platino narkotines (psichotropines) medžiagas. Iš viso bausmės sulauks septyni prekeiviai, iš jų dvi moterys.
Pas prekeivius rastos narkotinės medžiagos.
Pas prekeivius rastos narkotinės medžiagos. / Klaipėdos VPK nuotr.

Įtariama, kad nusikalstamą veiką organizavo 32-ejų metų vyriškis, penkis kartus teistas už plėšimą, vagystes, kūno sužalojimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Organizavimu įtariama ir jo nepilnametė sugyventinė.

Pernai rudenį pareigūnų įgyvendintos operacijos metu sulaikyti organizatoriai, trys tiesioginiai narkotinių (psichotropinių) medžiagų platintojai bei du šias medžiagas vartojantys asmenys. Jų amžius – 24-46 metai.

Kai kurie įtariamieji bausti jau gausybę kartų. 40-etis vyras bausmės jau buvo sulaukęs aštuonis kartus – už vagystes, išžaginimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. 36-erių klaipėdietis teistas net keturiolika kartų už vagystes bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Per kratas pas įtariamuosius rasta ir paimta heroino (bendroji masė – apie 10 g; grynoji masė – apie 3 g) ir metamfetamino (bendroji masė – apie 220 g; grynoji masė – apie 70 g).

Kaltininkams įteikti įtarimai dėl 14 nusikalstamų veikų epizodų.

Du įtariamieji teismo laukia suimti, kitiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. 

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatoma laisvės atėmimo bausmė nuo 2 iki 8 metų, o už platinimą labai dideliais kiekiais – nuo 10 iki 15 metų.

 

VIDEO: Baigtas tyrimas dėl narkotikų platinimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius