Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje bus teisiami įtariamieji prekyba žmonėmis ir turto prievartavimu

Du merginų išnaudojimu prostitucijai įtariami asmenys sulaikyti Švedijoje. Trečias įtariamasis ieškomas.
zulikas2
Klaipėdos apskrities VPK nuotr. / Sąvadautojas

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl prekybos žmonėmis ir turto prievartavimo.  

Ikiteisminis tyrimas dėl turto prievartavimo pradėtas 2012 m. balandžio mėn. 1992 metais gimusi klaipėdietė pranešė pareigūnams, kad jai žinomas asmuo, grasindamas susidorojimu, reikalavo grąžinti neva jam priklausančius pinigus, papildomai reikalavo didelės pinigų sumos bei vertė ją ir jos 1990 metais gimusią draugę verstis prostitucija Švedijoje.

Nustatyta, kad 2011 m. gegužės-liepos mėn. merginos jau buvo apgaule išvežtos į Švedijos Karalystę, kur dirbo prostitutėmis. Įtariama, kad trys Šiaulių miesto gyventojai pasinaudojo merginų socialiniu pažeidžiamumu ir įtraukė jas į nusikalstamą veiką, pažadėję darbą Stokholmo naktiniuose klubuose.

Klaipėdos apskrities VPK / Švedijoje sulaikytas sąvadautojas
Klaipėdos apskrities VPK / Švedijoje sulaikytas sąvadautojas

2011 m. gruodį Stokholme, nuomojamame bute, kuriame ir buvo teikiamos seksualinės paslaugos, Švedijos teisėsaugininkai sulaikė du įtariamuosius ir vieną merginą. Bute aptikta daugiau nei 10 000 Švedijos kronų, gautų iš prostitucijos.

Sulaikytieji neprisipažino, kaip uždirbo šiuos pinigus, todėl Švedijos tyrėjai pinigus grąžino merginai. Stokholmo teismas skyrė sąvadautojams 6 mėn. ir 4 mėn. laisvės atėmimo bausmes.

2012 m. balandžio mėn. paleistas į laisvę, vienas šiaulietis pareikalavo merginų sumokėti 32 000 Švedijos kronų bei vykti į užsienį prostitucijai.

2014 m. vasario mėn. pabaigoje du įtariamieji sulaikyti Šiauliuose, jiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Trečiasis įtariamasis ieškomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius