Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje bus teisiami narkotikų platintojai

Klaipėdoje teismo laukiau su jauni kvaišalų platintojai, aprūpinę klientus hašišų. Jų bendrui paskirtia psichiatrinė ekspertizė.
Pareigūnai oer kratą aptiko pinigų, kvaišalų ir šovinių.
Pareigūnai per kratą aptiko pinigų, kvaišalų ir šovinių. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo dideliais kiekiais.

Kaltinimai pareikšti dviems kvaišalų platintojams. Trečiajam, įtariamiesiems narkotikus tiekusiam asmeniui, paskirta stacionari teismo psichiatrinė ekspertizė.

Ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pradėtas 2012 m. pavasarį Klaipėdos miesto 1-ajame policijos komisariate.

Tąkart uostamiesčio daugiabučio, esančio Sausio 15-osios g., laiptinėje policijos pareigūnai sulaikė niekur nedirbantį ir anksčiau neteistą dvidešimtmetį klaipėdiškį. Įvykio vietos apžiūros metu aptikta apie 20 g narkotinės medžiagos – kanapių dervos (hašišo).

Patikrinus informaciją ir nustačius, kad šis vaikinas su bendrininkais galėjo platinti narkotines medžiagas dideliais kiekiais, tyrimą perėmė ONTB pareigūnai.

2012 m. gruodžio mėn. – 2013 m. vasario mėn. skirtingose Klaipėdos miesto vietose sulaikyti dar du įtariamieji, pas kuriuos rasta kanapių dervos ir kanapių bei jų dalių.

Tyrėjai nustatė, kad narkotines medžiagas jiems pardavė anksčiau sulaikytas dvidešimtmetis ir jo metais vyresnis taip pat anksčiau neteistas bendrininkas. Abu jaunuoliai buvo sulaikyti daugiabučio, esančio Ryšininkų g., laiptinėje. Pas juos aptikta apie 100 g kvaišalų bei šovinių.

Policijos pareigūnai įtaria, kad narkotines medžiagas klaipėdiečiams tiekė 1975 metais gimęs niekur nedirbantis ir 5 kartus už vagystes, sukčiavimą, išžaginimą bei seksualinį prievartavimą teistas Kretingalės gyventojas. Narkotikų aptikta jo automobilyje.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai išaiškino aštuonias įtariamųjų padarytas nusikalstamas veikas. Vienas vaikinas iki šiol suimtas, kitam paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Du ikiteisminiai tyrimai dėl narkotines medžiagas įsigijusių asmenų nusikalstamų veikų atskirti į atskiras bylas, jos užbaigtos supaprastinto proceso tvarka.

Nusikalstamos veiklos organizatoriaus byla taip pat atskirta į atskirą tyrimą, teismo medicinos ekspertai tiria, ar jis nesimuliuoja psichikos sutrikimo ir ar jis suvokė nusikalstamos veikos pavojingumą bei galėjo valdyti savo veiksmus. Įtariamajam paskirta teismo psichiatrinė ekspertizė.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 10 metų.

VIDEO: Klaipėdoje bus teisiami narkotikų platintojai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius