Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje ir Ukmergėje sulaikyti telefoniniai sukčiai (papildyta 12.26 val.)

Klaipėdos ir Ukmergės policijos pareigūnai sulaikė kelis asmenis, įtariamus telefoniniu sukčiavimu.
Ukmergėje sulaikytas Tomas Pusvaškis
Ukmergėje sulaikytas Tomas Pusvaškis / Ukmergės policijos nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, antradienį apie 18.15 val. Klaipėdoje, Įgulos gatvėje, į L.K. (gim. 1926 m.) butą paskambino vyras, prisistatė esąs anūkas ir paprašė 2 tūkst. litų sumuštam žmogui žalai atlyginti.

Įvykio vietoje policijos pareigūnai sulaikė M.O. (gimusi 1987 m.), ji po apklausos paleista. Sulaikytas ir V.R. (gim. 1978 m.). Jis uždarytas į areštinę.

Tą pačią dieną apie 18.30 val. Ukmergėje, Bažnyčios gatvėje, į G.K. (gim. 1955 m.) butą paskambino jaunuolis ir paaiškino, kad jos anūkui atsitiko nelaimė, tad moteris turinti jam duoti 2 tūkst. litų žalai atlyginti.

Įtariamasis sukčiavimu T.P. (gim. 1985 m.) sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Papildyta 12.26 val.: Ukmergės policija praneša, kad ukmergiškei G.K. (g. 1955 m.), paskambinęs nepažįstamas vyriškis pirmiausia paklausė kiek turi vaikų, ar turi dukterų, kokie sūnų vardai. Viską sužinojęs pareiškė, kad nesuklydo ir paskambino reikiamu adresu. Pirmiausia moterį perspėjo, kad neišsigąstų, nes  jos sūnui atsitiko nelaimė. Neva G.K. sūnus sužalojo moterį, šiuo metu jį sulaikė policija.

Nepažįstamasis tikino, kad jeigu G.K. sumokės 4 tūkst. litų už jos sūnaus padarytą moters sužalojimą, jis bus paleistas ir išvengs atsakomybės. Kai ukmergiškė prisipažino turinti tik 2 tūkst. litų, skambinusysis sutiko ir su tokia suma.

Vyras nuolat kartojo, kad nepadėtų telefono ragelio, padiktavo „susitaikymo akto“ tekstą.

Apie 19.15 val. į duris pasibeldė nepažįstamas 25-27 metų vyras, kuriam G.K. atidavė 2 tūkst.  litų. Tik tuomet kai jis išėjo, moteris puolė skambinti sūnui ir suprato esanti apgauta.

Kriminalinės policijos pareigūnai, turėdami operatyvinių duomenų, jau sekė vaikiną nuėjusį paimti pinigų. Netrukus buvo sulaikytas Tomas Pusvaškis (gim. 1985 m.).

Ukmergėje gyvenantis vaikinas jau yra keturis kartus teistas. Iš įkalinimo vietos jis buvo paleistas šių metų balandžio mėnesį. Gyventojus, kurie nukentėjo nuo „telefoninių sukčių“ ir atpažino šį asmenį, prašome skambinti į policiją tel. 02 arba mobiliuoju telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius