Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje kelių patrulis nuteistas už kyšio priėmimą ir atleistas iš pareigų

Už 380 litų kyšio priėmimą – 1040 litų bauda: tokį sprendimą, patenkinęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, priėmė Klaipėdos miesto apylinkės teismas. Be to, nuteistasis atleistas iš pareigų.
Klaipėdos policija
Klaipėdos policija / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

23 metų valstybės tarnautojas, Klaipėdos kelių policijos biuro patrulis G.T.  nuteistas už tai, kad šių metų rugpjūčio 27 d. apie 6.45 val. prie Tilžės turgaus  Klaipėdoje sustabdė automobilį „Opel Omega“ ir iš jo vairuotojo pareikalavo 500 litų  kyšio už tai, kad jam nebūtų surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už neteisėtą dyzelinio kuro gabenimą. Susitaręs su  vairuotoju, pareigūnas sutiko su mažesne pinigų suma ir priėmė iš pažeidėjo 380 litų  kyšį. 

Pareigūnui kyšį davęs asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas pagal laidavimą.

„Ši situacija ypatinga tuo, kad apie kyšininkavimą pranešė ne policininkas, kuriam  kyšis buvo siūlomas, ir ne asmuo, iš kurio policininkas kyšio prašė, bet visai  pašaliniai asmenys, pastebėję įtartinus kelių patrulio veiksmus. Mano darbo  praktikoje tai pirmas toks atvejis“, – sakė bylą dėl kyšininkavimo supaprastinto  proceso tvarka baigęs Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Romas Jasevičius. 

Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai dėkoja neabejingiems, apie šį kyšininkavimo atvejį pranešusiems piliečiams ir ragina kitus visuomenės narius apie jiems žinomus kyšininkavimo bei korupcijos atvejus operatyviai pranešti kompetentingoms institucijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius