Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje pirmąkart skirta nauja kardomoji priemonė – elektroninė apykojė

Uostamiesčio teismas ketvirtadienį pirmą kartą įtariamajam skyrė naują kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą penkiems mėnesiams.
Elektroninė apykojė
Elektroninė apykojė / Prokuratūros nuotr.

R. T. yra įtariamas su dar dviem bendrais pernai metų pabaigoje pavogęs du automobilius. Kaip įtariama, vyrai visų pirma išsinuomodavo automobilį, tuomet pasigamindavo jo raktelio kopiją ir vėliau įvykdydavo vagystę. Dėl šių nusikalstamų veikų Klaipėdos apygardoje yra atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Nuo pernai lapkričio R. T. buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas. Tačiau nuo gegužės 20 dienos Kauno rajono gyventojas įsipareigoja dėvėti elektroninę apykoję, kuri stebės ar įtariamasis nuo 20 valandos vakaro iki 6 valandos ryto bus tik savo gyvenamojoje vietoje ir beveik pusmetį nesilankys jam draudžiamose vietose.

Intensyvi priežiūra – įtariamojo kontrolė elektroninėmis stebėjimo priemonėmis, reglamentuota Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso nuostatomis. Stebėjimas bus vykdomas elektroninės apykojės pagalba. Ji gali fiksuoti ne tik, ar įtariamasis nustatytu laiku yra savo namuose, bet ir kur jis juda išėjęs už savo namų teritorijos ribų. Ant įtariamojo kojos tvirtinamas specialus įtaisas realiu laiku parodys jo judėjimo kryptį, duomenys bus perduodami tiesiai į specialią programinę įrangą, kurią stebės policijos pareigūnai. Prižiūrėtojai virtualiuose žemėlapiuose galės matyti įtariamojo maršrutą, žymėti draudžiamas arba leidžiamas buvimo zonas, stebėti ar jis laikosi jam sudarytos dienotvarkės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius