Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje sulaikyti ginklų prekeiviai

Klaipėdos kriminalinės policijos pareigūnai, bendradarbiaudami su Plungės rajono policijos komisariato tyrėjais, su įkalčiais sulaikė tris asmenis, neteisėtai disponavusius šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Uostamiesčio policijos pareigūnai gavo informacijos, kad vienoje Klaipėdos miesto taksi bendrovėje dirbęs ir leidimą nuolat gyventi Lietuvoje turintis Ukrainos pilietis neteisėtai laikė šaunamuosius ginklus ir ieškojo pirkėjų jiems parduoti.

Gauta duomenų, kad prie nusikalstamos veiklos taip pat prisidėjo įtariamojo brolis, turintis leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, ir dar vienas uostamiesčio gyventojas.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis numato areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

Atlikus kompleksinius slaptus tyrimo veiksmus, vyrai buvo sulaikyti po to, kai pasikėsino parduoti pistoletą kulkosvaidį „Agram“. Pas vieną sulaikytąjį taip pat paimtas pistoletas TT ir 3 dėtuvės su 22 šoviniais.

Įtariamųjų transporto priemonėse ir namuose pareigūnai aptiko psichotropinių medžiagų – metamfetamino.

Anksčiau teisti trys vyrai buvo uždaryti į Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato areštinę, po laikino sulaikymo vienas iš jų suimtas, likusiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Šaunamieji ginklai perduoti tirti Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centrui.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis numato areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius