Klaipėdoje susemti septyni kvaišalų platintojai

Klaipėdos policija praneša prieš didžiąsias metų šventes išardžiusi kelis narkotikų platinimo taškus. Operacijų metu sulaikyti septyni narkotikų prekeiviai. Dar keturiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.
Klaipėdoje susemti narkotikų platintojai
Klaipėdoje susemti narkotikų platintojai / Policijos nuotr.

Tarp sulaikytųjų – dvi anksčiau teistos moterys. Policijos pareigūnai nutraukė narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo taškų veiklą Taikos prospekte ir Smiltelės gatvėje.

Nustatyta, kad šie uostamiesčio gyventojai platino ne tik heroiną, bet ir psichotropinę medžiagą – metamfetaminą. Ikiteisminių tyrimų duomenimis, dalis narkotikų buvo įsigyjama Vilniuje romų tabore ir gabenama į uostamiestį išsinuomotais automobiliais.

Be to, gauta duomenų, kad vienam įtariamajam iš Didžiosios Britanijos buvo atsiųsta siunta su naujomis psichoaktyviomis medžiagomis. Tačiau kvaišalai adresato nepasiekė. Muitinės kriminalinėje tarnyboje pradėta byla dėl psichotropinių medžiagų kontrabandos prijungta prie ONTB atliekamo ikiteisminio tyrimo. 

Viena įtariamoji jau atlieka laisvės atėmimo bausmę už anksčiau įvykdytą nusikaltimą. Keturi klaipėdiškiai suimti, kitiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Ikiteisminiams tyrimams vadovaujančių Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų sprendimais apribotos įtariamųjų nuosavybės teisės į lėšas, įtariama gautas iš nusikalstamos veiklos.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą numatomas laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų. Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti gresia nuo 2 iki 8 metų nelaisvės.

VIDEO: Klaipėdoje susemti narkotikų platintojai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius