-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos bei Šiaulių pareigūnai dirbo ranka rankon

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) pareigūnai sulaikė asmenis, kurie platino narkotines ir psichotropines medžiagas.

Bendradarbiaujant su Šiaulių apskrities VPK pareigūnais, buvo likviduoti du šių medžiagų platinimo „taškai“ Klaipėdoje ir Šiauliuose. Pas įtariamuosius rasta heroino, metadono, metamfetamino bei psichotropinių vaistų.

Klaipėdos policijos pareigūnai įtaria, kad narkotines ir psichotropines medžiagas uostamiestyje platino sutuoktinių pora, kuriems šias medžiagas iš Šiaulių atveždavo ir perparduodavo 1982 m. gimęs klaipėdiškis.

2011 m. kovo pradžioje šis vyriškis buvo sulaikytas Klaipėdos geležinkelio stotyje po to, kai grįžo iš Šiaulių. Asmens apžiūros metu ONTB pareigūnai pas įtariamąjį aptiko apie 3 g  narkotinės medžiagos – heroino.

Tą patį vakarą Šiaulių apskrities VPK pareigūnai atliko kratą 1966 m. gimusios šiaulietės bute, kuriame rado įvairių narkotinių (psichotropinių) medžiagų: apie 70 ml metadono, apie 10 g metamfetamino, apie 6 g heroino bei psichotropinių vaistų.

Klaipėdiškių sutuoktinių bute teisėsaugininkai taip pat aptiko heroino (apie 8 g) ir psichotropinių vaistų. Šiuo metu 2 įtariamieji suimti, sutuoktiniams paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Ikiteisminio tyrimo metu apribotos šiaulietės nuosavybės teisės į įtariama nusikalstamu būdu gautas lėšas.

Įtariamieji anksčiau teisti (už nužudymą dėl neatsargumo, vagystes, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, piktybinį chuliganizmą).

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.

VIDEO: Klaipėdoje ir Šiauliuose likviduoti du narkotikų platinimo „taškai"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius