Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Klaipėdos rajono policija: vagysčių iš statybviečių mažėtų ir atsargiau renkantis darbininkus

Nuolatinis Klaipėdos rajono policijos rūpestis yra vagystės iš statybviečių.
Klaipėdos rajone itin aktyvios vagystės iš statybviečių.
Klaipėdos rajone itin aktyvios vagystės iš statybviečių. / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

Klaipėdos rajono teritorijas prižiūrinčių ir saugumą juose užtikrinančių policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnų teigimu, vagišiai ypač buvo pamėgę Sendvario ir Kretingalės seniūnijas, kur individualūs gyvenamieji namai dygsta kaip grybai po lietaus, samdoma daugybė statybos ir įrengimo darbus atliekančių meistrų ir jų parankinių, o turtas – brangios medžiagos, santechnika, įvairiausi statybos įrankiai – paliekamas ne visada saugiai.

Klaipėdos rajono policijos pareigūnai nustatė, kad naujakuriais norinčių tapti žmonių statybvietes praėjusių metų pabaigoje ir šį sausį galimai apvogdavo pagalbiniu darbininku Klemiškės, Mazūriškių, Baukštininkų ir kituose kaimuose dirbdavęs šį mėnesį 24 metų sulaukęs klaipėdietis. Beje, 2011 m. šis jaunuolis už vagystes teistas Prancūzijoje, o pernai – Vokietijoje.

Jauną vyrą Klaipėdos rajono policijos pareigūnai sulaikė dukart: praėjusių metų pabaigoje, kai jis įtartas minėtų vietovių statybvietėse, iš anksto nusižiūrėjęs, vogęs įrankius bei kitus daiktus, ir sausio pabaigoje, kai perėjo prie metalo (vamzdžių, skirtų tvoroms tverti, smulkesnių gaminių arba vienu atveju – plūgo) vagysčių.

Pareigūnų duomenimis, įtariamasis nusipirkdavo nebrangius, vos kelių šimtų eurų vertės, automobilius ir jais važiuodavo tiek dirbti į statybvietes, tiek pasipelnyti kitu būdu. Viena tokia mašina, „VW Golf“, pernai buvo konfiskuota. Beje, tąkart vaikinas prisipažino nusikalstamomis veikomis, teigė, kad dėl vagysčių gailisi, pasakojo tenorėjęs prisidurti prie menko atlyginimo už darbą. Dvi paras praleidęs areštinėje, jis buvo paleistas. Pareigūnai surado ir savininkams grąžino kai kuriuos jų daiktus.

Šiemet panašaus braižo nusikaltimai vėl kartojosi. Komisariato Veiklos padalinio pareigūnams juos aktyviai tyrus, nukentėjusiesiems padėjus, antrąją naktį iš eilės sugrįžęs į Klemiškės Pirmąjį kaimą, tikėdamasis nugvelbti dar daugiau daiktų, bet pastebėtas ir priverstas sprukti, Klaipėdoje buvo sulaikytas tas pats įtariamasis. Tuomet vykdyti vagysčių jis jau važiuodavo automobiliu „Mazda 626“. „Scenarijus“ pasikartojo: mašina konfiskuota, įtariamasis dviem paroms uždarytas į areštinę. Policija kreipėsi į Klaipėdos rajono apylinkės teismą, prašydama suėmimo, bet įtariamasis jo išvengė, buvo paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Šiuo metu byla dėl vagysčių yra perduota teismui. Klaipėdos r. PK Veikos skyriaus pareigūnų teigimu, tokio pobūdžio vagystės iš statomų namų liovėsi.

Bet, nežiūrint to, jų savininkai turėtų būti labai atsargūs. Klaipėdos rajono PK viršininkės Rasos Stasiulaitienės ir puikiai savo prižiūrimą teritoriją pažįstančio Veiklos skyriaus vyriausiojo tyrėjo Gražvydo Grišanovo nuostabą kelia tai, kad kai kurie būsimieji naujakuriai, visiškai nepasirūpinę apsauga, suveža brangias medžiagas net į statomus namus be langų ir durų, kur švilpia vien vėjai ir gali įeiti kas tinkamas. Patyrę pareigūnai taip pat stebėjosi, kad darbams statybose kviečiami „meistrai“ ir darbininkai, apie kuriuos nieko, išskyrus vardą, teisingai nurodytą ar ne, bei telefono numerį, nežinoma. Jie primena, kad visi darbai turėtų būti atliekami tik sudarius sutartis, tiksliai žinant, kas juos atliks, ir panašiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius