-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdos teisme – šiurpi byla: svetimą vyrą įsimylėjusi moteris ryžosi baisiems nusikaltimams

Klaipėdos apygardos teisme trečiadienį pradėta nagrinėti šiurpi byla, kurioje daugiavaikė mama kaltinama pražudžiusi savo konkurentę, meilužio žmoną, bei pasikėsinusi nužudyti savo vyrą.
Kaltinamoji, pražudžiusi meilužio žmoną ir pasikėsinusi nužudyti savo vyrą.
Kaltinamoji, pražudžiusi meilužio žmoną ir pasikėsinusi nužudyti savo vyrą. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Nusikaltimas įvykdytas pernai rugpjūtį ir palietė dvi daugiavaikes šeimas. Be mamos liko tiek nužudytosios vaikai, tiek kaltinamosios.

Per Lietuvą nuaidėjo istorija, kuomet Šilalės rajone, Aitros upės pakrantėje buvo rastas moters kūnas su smurto žymėmis.

Įtarus, jog 37-erių moteris galėjo būti nužudyta, netrukus įtarimai dėl nužudymo buvo pareikšti 40-metei Šilalės rajono gyventojai R. E.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Kaltinamoji, pražudžiusi meilužio žmoną ir pasikėsinusi nužudyti savo vyrą.
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Kaltinamoji, pražudžiusi meilužio žmoną ir pasikėsinusi nužudyti savo vyrą.

Pareigūnams aiškinantis nusikaltimo aplinkybes, paaiškėjo, kad kaltinamoji prieš metus galėjo būti įvykdžiusi ir dar vieną sunkų nusikaltimą – kėsinosi nužudyti savo vyrą.

Byla nagrinėjama už uždarų durų, mat abiejose šeimose auga nepilnamečiai vaikai. Numatyti septyni teismo posėdžiai.

Atsikratė konkurentės

Tyrimo duomenimis, kaltinamoji apgaule naktį išviliojo auką iš namų, kartu su ja nuvyko į atokią vietą, esančią netoli Aitros upės Šilalės rajone, ir ten ją nužudė.

Jauną moterį įtariamoji iš pradžių pasmaugė, po to jos kūną atvežė prie upės tilto ir nurideno į upės vagos pakrantę. Pusnuogį kūną vėliau aptiko žvejys.

Nusikaltimo motyvu, pasak prokuratūros, tapo asmeniniai moterų santykiai, mat ši buvo konkurentė, o kaltinamąją ir jos vyrą anksčiau siejo romantiniai santykiai.

„Ji prisipažino po paros, pradžioje aiškino, kad nieko nežinanti, bet kai buvo pateikti įkalčiai, kurie buvo rasti jos konteineryje, tada pradėjo šnekėti. Įkalčiai buvo nužudytosios įvairios kortelės, kurios nebuvo sudegusios iki galo, buvo galima įskaityti pavardes, smaugvirvės galas buvo rastas, smaugvirvė buvo padaryta, ten paprasčiausia skalbinių virvutė“, – pasakojo kaltinamosios advokatas Petras Remeika.

VIDEO: Kaltinamosios advokatas P.Remeika: „Ji nieko nebijo“

Anot advokato, moterį mirtis ištiko sėdint prie upelio, kai kaltinamoji prie jos priėjo iš nugaros. Padavusi telefoną pasiūlė pažiūrėti įrodymus, kad vyras neištikimas, o tuomet stipriai timptelėjo smaugvirvę.

„Aišku, gailisi, suprato, kad ant svetimos nelaimės savo laimės nepasieksi, bet tai yra po laiko“, – sakė advokatas.

Moters psichika buvo tirta, šiokių tokių nukrypimų rasta, bet įtariamoji yra pakaltinama.

Aišku, gailisi, suprato, kad ant svetimos nelaimės savo laimės nepasieksi, bet tai yra po laiko, – sakė advokatas.

„Ji paprasčiausiai labai drąsi, ji nieko nebijo, gali naktį kapinėse vaikščioti, lavonus kilnoti“, – pasakojo advokatas.

Ant nužudytosios odos buvo aptikta išraižytų ženklų, taip siekta nukreipti dėmesį, esą nusikaltimą padarė sektos nariai.

Paaiškėjo, jog nužudytoji buvo išsiskyrusi su savo vyru, kuris dirbo Norvegijoje. Ten atvykusi ir jo draugė. Pora gyveno apie tai niekam nežinant, o nužudytoji padėjo globoti gimtinėje likusius draugės vaikus.

Vyrui pasakius, kad ji jam atsibodo ir grįžta pas savo buvusią žmoną, R.E. taip pat sugrįžo į Lietuvą ir nusprendė atsikratyti konkurentės.

Norėjo atsikratyti vyro

Tiriant šį nusikaltimą taip pat paaiškėjo, kad norėdama nutraukti santuoką, tačiau baimindamasi skyrybų metu prarasti pusę bendrai užgyvento turto, 2019 metų pavasarį ta pati kaltinamoji pasikėsino į savo tuometinio savo vyro gyvybę.

Moteris pirma smogė vyrui, o kai šis prarado orientaciją, apipylė degiu skysčių bei padegė.

Vyras liko gyvas tik todėl, kad atgavo sąmonę ir spėjo užgesinti degantį kūną.

Tiesa, vyras apie tai teisėsaugai nepranešė ir teigė, jog tai buvo nelaimingas atsitikimas.

Šilališkei pareikšti kaltinimai dėl pasikėsinimo itin žiauriu būdu nužudyti savo šeimos narį, dėl nužudymo ir mirusiojo palaikų išniekinimo.

Kaltinamoji prisipažįsta įvykdžiusi moters nužudymą, tačiau neigia pasikėsinusi į buvusio sutuoktinio gyvybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius