Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl D.Kedys nebuvo rastas prieš mirtį? (nuotraukos)

Į šį klausimą ketvirtadienio vakarą pamėgino atsakyti LNK televizijos laida FTB, tačiau eterio metu užduota tik dar daugiau klausimų, į kuriuos atsakymų kol kas nėra.
Į paskutinę kelionę palydėtas D.Kedys.
Drąsius Kedys rastas jau negyvas. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po pokalbio su buvusiu Kriminalinės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos komisaru Juozu Rimkevičiumi laidos rengėjai padarė savo subjektyvią išvadą, kad policijos operatyviniai darbuotojai dabar yra pakeitę darbo metodiką – savo užduotis jie stengiasi atlikti neišeidami iš kabineto.

Tad nors Drąsiaus Kedžio paieškoms buvo išleisti šimtai tūkstančių litų, rezultato nebuvo ir vienas ieškomiausių Lietuvos įtariamųjų nebuvo rastas dar gyvas. Pasak laidos FTB rengėjų, gal to „rezultato“ nebuvo todėl, kad operatyviniai darbuotojai šiais laikais mieliau sėdi savo krėsluose ir klausosi pokalbių telefonu bei kompiuteriu piešia galimai pasikeitusio bėglio nuotraukas.

„Jeigu besislapstantis asmuo su artimaisiais telefonu nebendrauja, operatyviniai darbuotojai girdi tik tylą“, – savo prielaidas paskelbė FTB kūrėjai.

Kaip teigė laidos FTB rengėjai, A.Žilius dar suspėjo ir areštinėje sumušti pareigūną, tačiau vis dėlto buvo išleistas į laisvę po dviejų parų.J.Rimkevičius, kalbėdamas apie Kauno žudynes, per kurias gyvybės neteko teisėjas Jonas Furmanavičius ir buvusios D.Kedžio sugyventinės sesuo Violeta Naruševičienė, pabrėžė, kad „atsitraukimo keliai buvo gerai apskaičiuoti“, nes iš karto po šių įvykių buvo mestos didžiulės pajėgos įtariamojo D.Kedžio paieškoms, tačiau jos buvo bevaisės.

Laidoje taip pat kalbintas D.Kedžio bičiulis Albertas Žilius, kuris atvirai pasakojo apie savo praeitį, neslėpė ne kartą buvęs teistas. Daugiausia dėl muštynių. Muštynių būta tiek daug, kad rankų plaštakose nėra nė vieno sveiko kaulo. Nelegaliomis gatvių muštynėmis jis užsidirbdavo duonai ir Graikijoje, į kurią išvyko per praėjusias Kalėdas ir iš kurios sumuštas bei apiplėštas grįžo kaip tik tuo metu, kai Lietuvoje rastas negyvas D.Kedys.

A.Žiliaus ir D.Kedžio draugystė prasidėjo prieš trejus metus, kai viename klube, pasak paties A.Žiliaus jiedu, susimušė „dėl mergaičių“. Po muštynių vyrai tapo geriausiais draugais. Vėliau A.Žilius prisistatydavo kaip D.Kedžio asmens sargybinis.

Apie D.Kedžio mirtį A.Žilius sužinojo būdamas Kauno areštinėje. Kaip teigė laidos FTB rengėjai, A.Žilius dar spėjo ir areštinėje sumušti pareigūną, tačiau vis dėlto buvo išleistas į laisvę po dviejų parų.

Kalbėdamas su laidos kūrėjais A.Žilius mįslingai kalbėjo apie „plaukuotą ranką“, kuri prisidėjo prie tragiškos D.Kedžio istorijos ir jo žūties, ne kartą ištarė žodį „pedofilai“, tačiau daugiau naujų faktų iš žurnalistų pokalbio su įtariamu D.Kedžio bendrininku nepaaiškėjo.

O J.Rimkevičius mestelėjo ir kiek netikėtą, nieko neįrodančią frazę, kad suorganizuoti žmogžudystę taip, kad viskas atrodytų kaip nelaimingas atsitikimas, nėra sunku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius