Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl Lietuva nebekaltina Baltarusijos pareigūno Dmitrijaus Konoplianiko dėl šaudmenų?

Tyrime dėl bandymo gabenti per valstybės sieną šaudmenis įtarimai panaikinti Baltarusijos tardymo komiteto Minsko valdybos viršininkui Dmitrijui Konoplianikui ir jo sutuoktinei. Siekiant nustatyti galimai nusikalstamą veiką įvykdžiusį asmenį, tyrimas tęsiamas. Baltarusijos tyrėjų versija: D.Konoplianikas Lietuvos muitininkams buvo „pakištas“.
Dmitrijus Konoplianikas
Dmitrijus Konoplianikas

Atliekant ikiteisminį tyrimą, kurio metu siekiama išsiaiškinti visas aplinkybes, susijusias su bandymu per valstybės sieną gabenti šaudmenis, priimtas sprendimas nutraukti tyrimą dviejų įtariamųjų atžvilgiu.

Rugsėjo 21 d. Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų kelio poste atliekant Baltarusijos Respublikoje registruoto lengvojo automobilio „Honda CR-V“ patikrinimo procedūrą buvo aptiktos kelios dešimtys 9 mm šovinių „Luger“. Šiuo automobiliu iš privačios kelionės po Lietuvą į savo šalį vyko Baltarusijos Respublikos piliečiai sutuoktiniai Dmitrijus Konoplianikas ir S.S.

D.Konoplianikas yra Baltarusijos tardymo komiteto Minsko valdybos viršininkas.

Aptikus minėtus šovinius Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Prokurorai konstatavo, jog duomenų, leidžiančių pagrįsti pradinius įtarimus, kad minėti asmenys tyčia gabeno šaudmenis, nepakanka.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo apklausti liudininkai, atlikti kiti būtini proceso veiksmai, tačiau išnaudojus visas galimas tyrimo priemones prokurorai konstatavo, jog duomenų, leidžiančių pagrįsti pradinius įtarimus, kad minėti asmenys tyčia gabeno šaudmenis kontrabandos būdu, nepakanka, todėl šių asmenų atžvilgiu tyrimas nutrauktinas.

Baltarusijos Tardymo komitetas nuo pat pradžių tyrė versiją, kad D.Konoplianikas buvo sukompromituotas, galbūt dėl savo profesinės veiklos. Pasak baltarusių tyrėjų, tai galėjo būti padaryta iš keršto arba dėl kitų motyvų.

Lietuvoje siekiant išsiaiškinti šio įvykio aplinkybes ir nustatyti galimai nusikalstamą veiką įvykdžiusį asmenį tyrimas tęsiamas toliau, rašoma Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus atstovų antradienį paviešintame pranešime. Jį kontroliuoja ir tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 3-iojo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius