Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokainą skrandyje laikęs jonavietis Rolandas Žeimys siunčiamas už grotų

Kauno apygardos teismas penktadienį paskelbė nuosprendį 29 metų Rolandui Žeimiui už skrandyje laikytas narkotines medžiagas, bet nerado pakankamai įrodymų, kad tokiu būdu bandė vykdyti narkotikų kontrabandą.
Antrankiai
Asociatyvi nuotr. / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Už narkotikų laikymą R. Žeimiui skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

R. Žeimys kaltintas tuo, kad pernai vasarą, būdamas Olandijoje, prarijo specialias kapsules su narkotinėmis medžiagomis – kokainu. Už 5000 eurų atlygį jas turėjo gabenti į Tokiją.

R. Žeimys kaltu prisipažino ir teigė, kad praryti kapsules grasinimais jį privertė nepažįstamas juodaodis, kuris buvo nupirkęs lėktuvo bilietus į Stambulą. Nepažįstamajam išleidus R. Ž. oro uoste ir pasišalinus pastatyti automobilio, R. Ž. teigia išmetęs lėktuvo bilietus, pabėgęs iš oro uosto ir mikroautobusu grįžęs į Lietuvą.

Ligoninėje vyras buvo operuotas ir iš jo skrandžio buvo išimtos dar 44 kapsulės.

Kapsulės iš organizmo turėjo pasišalinti natūraliu būdu. Iš dalies tai pavyko, tačiau dėl organizme esančio svetimkūnių pablogėjo jo sveikata. Ligoninėje vyras buvo operuotas ir iš jo skrandžio buvo išimtos dar 44 kapsulės.

Bylos duomenimis, vyras skrandyje gabeno daugiau nei 130 gramų kokaino, kurio kaina juodojoje rinkoje siekia apie 25 tūkst. litų.

Teismas nuosprendyje pasisako, kad bylos duomenimis nenustatyta, kokioje vietoje, iš ko bei kokiomis aplinkybėmis R. Žeimys įgijo didelį kiekį narkotinių medžiagų ir kur jas gabeno. Pateiktos kaltinamojo versijos dėl įvykių Olandijoje nepatvirtino ir kiti objektyvūs bylos duomenys, todėl ji atmetama ir kaltinimas dėl kokaino įgijimo ir gabenimo pašalintas.

Teismo nuomone, taip pat nėra jokių duomenų, kad jis neteisėtai iš užsienio valstybės kontrabandos būdu gabeno narkotines medžiagas. Nėra duomenų, kad R. Žeimys būtų išvykęs iš Lietuvos. Kaltinamojo parodymai dėl buvimo Olandijoje, dėl kelionės laiko ir kitų aplinkybių, duoti ikiteisminio tyrimo metu ir teisme, buvo nenuoseklūs, prieštaringi, todėl teismas juos įvertino tiek, kiek jie atitiko faktines aplinkybes.

Įvertinęs visus bylos duomenis, teismas nusprendė R. Žeimį išteisinti dėl kontrabandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius