-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kongo pilietis į Lietuvą bandė patekti su suklastotu belgišku dokumentu

Kongo pilietis iš Rusijos į Lietuvą bandė patekti su suklastotu belgišku dokumentu. Kai pasieniečiai jį demaskavo, užsienietis suvaidino ūmaus sveikatos „pablogėjimo“ sceną.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai Panemunės kontrolės punkte patikrino 36-erių Kongo piliečio dokumentus. Vyras į Lietuvą pėsčiomis ėjo iš Kaliningrado srities.

Patikros metu jis VSAT pareigūnams pateikė esą Belgijoje išduotą laikiną leidimą gyventi šioje šalyje. Toks Europos Sąjungos narės išduotas dokumentas suteikia teisę užsieniečiams į kitas bendrijos šalis, tarp jų ir į Lietuvą, patekti be vizos.

Tačiau Pagėgių pasieniečiai iškart nustatė, kad šis dokumentas, įtariama, yra suklastotas. Kongo pilietis dar turėjo savo šalies pasą su Rusijos viza.

Kai pradėjo aiškėti, kad klastotę pateikęs užsienietis bus sulaikytas, šis ėmė skųstis ūmiais sveikatos sutrikimais. Nors toks staigus ir akivaizdžiai demonstruojamas savijautos pablogėjimas VSAT pareigūnams buvo įtartinas, jie iškvietė greitosios pagalbos medikus. Atskubėję gydytojai patikrino Kongo pilietį ir konstatavo, kad jo sveikatos būklė ir savijauta yra normalios.

Tuomet VSAT Pagėgių rinktinėje dėl suklastoto dokumento buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Kongietį pasieniečiai uždarė į areštinę, jis apklausiamas prancūzų kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius