-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Konservatorius išvengė nuobaudos dėl politinių kampanijų finansavimo tvarkos pažeidimo

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys, parlamentaras Evaldas Jurkevičius išvengė nuobaudos dėl politinių kampanijų finansavimo tvarkos pažeidimo.
Evaldas Jurkevičius
Evaldas Jurkevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Bylą Klaipėdos miesto apylinkės teismas nutraukė nustatęs, kad nusižengimas buvo formalus ir netyčinis. Apie tai pirmadienį pranešime spaudai informavo pats Seimo narys.

Mokesčių inspektoriai Seimo narį E.Jurkevičių kaltino pažeidus įstatymo nuostatą, pagal kurią partijos ar jos kandidato politinei kampanijai surinktos lėšos gali būti skirtos tik politinei veiklai finansuoti. Tuo metu parlamentaras lėšų likutį – 881 litą – kaip labdarą pervedė Klaipėdos apskrities žmonių su fizine negalia alternatyvaus meno centrui.

Teismas konstatavo, jog tik esant tyčinei veikai gali būti fiksuojamas administracinės teisės pažeidimas, o formalus nusižengimas įstatymui negali būti vertinamas kaip pasikėsinimas į valstybės viešąją tvarką.

Dėl analogiško pažeidimo teisėsaugos akiratin patekusi socialdemokratė Birutė Vėsaitė atsipirko įspėjimu. B.Vėsaitei administracinė byla iškelta todėl, kad po Seimo rinkimų nepanaudotą politinei kampanijai lėšų likutį, siekiantį per 17,5 tūkst. litų, ji pervedė Kauno moters užimtumo informacijos centrui, Mykolo Romerio Universiteto Teisės fakulteto Alumni draugijai ir Šeimos planavimo ir seksualinės sveikatos asociacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius