Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontaktinio punkto pasieniečiai padėjo sulaikyti iš eismo įvykio pasprukusią latvę

Šiauliuose mikroautobusu eismo įvykį sukėlusi ir iš jo pabėgusi latvė sulaikyta padedant Kalvių -Meitenės kontaktinio punkto pasieniečiams.
Pasienietis stabdo automobilį
Pasienietis stabdo automobilį / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį į pasienyje su Latvija veikiančio VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Kalvių - Meitenės kontaktinio punkto pasieniečius pagalbos kreipėsi Joniškio rajono policijos pareigūnai.

Jie paprašė padėti sulaikant Šiauliuose automobiliu Volkswagen Transporter eismo įvykį sukėlusį ir iš įvykio vietos pasišalinusį vairuotoją. Buvo žinomas automobilio valstybinis numeris.

VSAT pareigūnai apie ieškomą transporto priemonę iškart informavo ir Latvijos pasieniečius.

Maždaug po 40 min. kelyje Šiauliai - Ryga Zemgales skyriaus pasieniečių patrulinė grupė pastebėjo ieškomą į Latviją įvažiuojantį automobilį.

Latvijos pareigūnai sustabdė Volkswagen Transporter ir sulaikė jį vairavusį asmenį. Paaiškėjo, kad šiuo mikroautobusu eismo įvykį Šiauliuose sukėlė ir pabėgo jo vairuotoja 51 metų Latvijos pilietė.

Ją Latvijos pareigūnai pristatė į Kalvių - Meitenės kontaktinį punktą. Čia dirbantys pasieniečiai sulaikytąją ir Volkswagen Transporter perdavė atvykusiems ir įvykį tiriantiems  Šiaulių policijos pareigūnams.

Lietuvai ir Latvijai tapus Šengeno erdvės narėmis šalių pasienyje buvo panaikinta kontrolė, tačiau išliko didelis poreikis pasieniečiams keistis aktualia informacija. Tam, kaip ir kitų jau seniau Šengeno zonai priklausančių šalių pasieniuose, buvo įkurtas Kalvių -Meitenės kontaktinis punktas.

Jame kartu dirba Lietuvos bei Latvijos sienų apsaugos tarnybų įgalioti pareigūnai. Per šį punktą keičiamasi operatyvia informacija, atsakoma į kitos šalies pareigūnų užklausimus, talkinama kitoms šalių teisėsaugos institucijoms.

Per kontaktinį punktą iš Lietuvos į Latviją ir atvirkščiai taip pat perduodami už įvairius nusikaltimus ar pažeidimus sulaikyti asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius