-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kontrabandinės cigaretės – automobilio sparnuose ir slenksčiuose (nuotraukos)

Antradienį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Medininkų, Raigardo, Lavoriškių kelio postuose bei Pašto poste sulaikė kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 17 tūkst. litų. Realizavus šią kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais apskaičiavimais, apie 12 tūkst. litų.
Kontrabandinės cigaretės Medininkuose
Kontrabandinės cigaretės Medininkuose / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Daugiausia nelegaliai gabentų rūkalų sulaikyta Medininkų kelio poste.

Kaip informuoja Vilniaus teritorinė muitinė, pirmasis pažeidėjas šiame poste pareigūnams įkliuvo jau ankstyvą rytą. Įtarimų sukėlusį iš Baltarusijos grįžtančio mūsų šalies piliečio I.S. vairuojamą automobilį Audi 100 buvo nuspręsta patikrinti detaliai.

Nors vairuotojas buvo deklaravęs, kad normas viršijančių daiktų ar prekių negabena, nuodugniai patikrinę automobilį muitininkai degalų bake aptiko paslėptus 699 pakelius cigarečių „Minsk Superslims“ už daugiau kaip pusšešto tūkstančio litų.

Kiek vėliau tame pačiame kelio poste muitinės pareigūnai atkreipė dėmesį į sieną kirtusį automobilį Peugeot, kurį vairavo Baltarusijos pilietis D.K. Nors vyras tikino normas viršijančių daiktų nesivežantis, muitininkai ėmėsi įtarimų sukėlusio automobilio patikros.

Netrukus pareigūnų įtarimai pasitvirtino. Automobilio sparnuose bei slenksčiuose jie aptiko slėptuves, į kurias buvo „sukimštos“ beveik dvi dėžės nelegaliai gabentų cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Sulaikyto krovinio vertė – daugiau kaip 7 tūkst. litų.

Per praėjusią parą muitininkai sulaikė ir mažesniais kiekiais gabentų rūkalų. Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės ir automobiliai sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius