-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kontrabandines cigaretes muitininkai krapštė iš saldainių ir sausainių pakuočių

Trečiadienio popietę Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnams kontrabandines cigaretes teko krapštyti iš konditerinių gaminių pakuočių. Per pastarąją savaitę tai jau ne pirmas kartas, kai trečiųjų šalių cigaretės slepiamos tarp saldžiųjų gaminių.
Sulaikytos cigaretės
Sulaikytos cigaretės / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Trečiadienį į Šalčininkų kelio postą kaip keleivė lengvuoju automobiliu atvyko Baltarusijos pilietė I. B. Ji muitininkams deklaravo nesivežanti prekių, kurių kiekis yra didesnis už nustatytas įvežimo normas ar kurioms taikomi draudimai ar apribojimai. Tą patį pareigūnams deklaravo ir praėjusią savaitę per Lavoriškių kelio postą vykusi lietuvė M. R. Ji taip pat vyko kaip keleivė.

Visgi muitinės patikros metu paaiškėjo, kad moterys pareigūnams melavo. Kontrabandinių cigarečių per Baltarusijos-Lietuvos sieną planavusios prasivežti moterys pasirinko subtilų kontrabandos slėpimo būdą – muitininkams šįkart cigaretes teko traukti ne iš automobilių padangų ar slenksčių, o iš maisto gaminių pakuočių.

Patikrinus Baltarusijos pilietės gabentus daiktus, sulčių pakelyje, sausainių ir saldainių pakuotėse aptiktos slepiamos cigaretės, kurios nuo pašalinių akių pridengtos minėtais gaminiais. Į šias pakuotes, kurios iš pirmo žvilgsnio atrodo lyg būtų supakuotos gamykloje, moteris sutalpino ne tiek ir mažai – 925 pakelius plonųjų „Minsk“, „NZ“ cigarečių. Cigarečių vertė – 2600 eurų.

Cigaretes per Lavoriškių kelio postą mėginusi gabenti lietuvė pasirinko kiek kitokį slėpimo būdą – į saldainių dėžutes sudėtų cigarečių nemaskavo ledinukais, tačiau jas išpakavo iš pakelių ir į saldainių dėžutes sudėjo palaidas.

Abejoms moterims už cigarečių kontrabandos gabenimą surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, joms gresia piniginės baudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius