-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kontrabandiniai rūkalai – dar neregėtos konstrukcijos slėptuvėse

Praėjusį trečiadienį Kauno teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė kontrabandinių rūkalų už daugiau kaip 49 tūkst. Lt. Tuo tarpu tą pačią dieną reidą surengusios Kauno policijos laimikis viršijo 30 tūkst. Lt.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Trečiadienio vakarą į Kybartų kelio postą iš Kaliningrado srities krovininiais automobiliais VW atvykę du Lenkijos piliečiai R.D. ir P.W. žodžiu deklaravo, kad negabena jokių prekių, privalomų pateikti muitinei. Tušti krovininiai automobiliai ir dokumentai, pagal kuriuos lenkų vairuojamos transporto priemonės priklausė kitiems asmenims, sukėlė įtarimą, todėl buvo priimtas sprendimas atlikti detalų tikrinimą.

Tikrinant automobilius į akis krito labai kruopščiai suvirinto kėbulo rėmo konstrukcijos. Viename automobilyje panaudojus kampinį šlifuoklį ir perpjovus 3 skardos sluoksnius, kėbulo rėme įrengtoje slėptuvėje buvo rasta 3588 pakeliai įvairių rūšių cigarečių su rusiškomis banderolėmis. Cigaretės įvertintos daugiau kaip 25 tūkst. Lt.

Tikrinant kitą automobilį pareigūnai susidūrė su dar nematytais konstrukciniais sprendimais. Krovininio kėbulo rėme įrengta slėptuvė buvo padengta suvirintos skardos sluoksniu, po kuria rastas suvirintos 10–12 mm skersmens armatūros sluoksnis, apjuosiantis visą slėptuvę, ir tik po armatūra buvo įrengta skardinė ertmė. Iš jos pareigūnai ištraukė 3530 pakelių įvairių rūšių rusiškų cigarečių. Rūkalų vertė su mokėtinais mokesčiais – per 24 tūkst. Lt.

Abiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės ir automobiliai sulaikyti. Už šį pažeidimą lenkams gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkstančių Lt Realizavus sulaikytas cigaretes juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais apskaičiavimais, daugiau kaip 35 tūkst. Lt.

Trečiadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdyba Ekonominių nusikaltimų tyrimų skyriaus pareigūnai, tęsdami ilgalaikes priemones, nukreiptas kovai prieš neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, Grigiškėse vieno atlikto patikrinimo metu V.Z. (gim. 1977 m.) gyvenamojoje vietoje surado ir paėmė 1 tūkst. cigarečių pakelių „Fest“ ir 3 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Sulaikytų kontrabandinių cigarečių vertė, įskaitant privalomus sumokėti valstybei mokesčius – 30,5 tūkst. Lt. Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo 10 iki 20 tūkst. Lt su cigarečių konfiskavimu.

VIDEO: 2011 04 21 Cigaretes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius