-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kontrabandiniai rūkalai slėpti kelioninėje bagažinėje ant stogo

Prie sienos su Lenkija VSAT pareigūnai sulaikė vyrą, cigaretes gabenusį ant automobilio stogo pritvirtintoje bagažinėje.
Cigaretės bagažinėje ant stogo
Cigaretės bagažinėje ant stogo / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad trečiadienį Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį automobilį KIA Carnival.

Mašiną vairavęs 22 metų Marijampolės rajono gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus transporto priemonės dokumentus ir asmens dokumentus.

Pasieniečiai automobilio salone nieko įtartino neaptiko, tačiau vairuotojo buvo paprašyta atidaryti ir ant mašinos stogo pritvirtintą kelioninę bagažinę.

Paaiškėjo, kad joje marijampolietis buvo sukrovęs nemažą kontrabandinių rūkalų krovinį. Bagažinėje pasieniečiai iš viso rado 3 tūkstančius 996 pakelius cigarečių „Viceroy Red“. Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Dėl neteisėto tokių prekių gabenimo VSAT pareigūnai vyrui pradėjo administracinę teiseną. Marijampolės rajono gyventojas po apklausos paleistas. Jo vairuotas automobilis ir jame rastas cigarečių krovinys laikinai saugomi Kalvarijos užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius