Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandiniai rūkalai – tarp putų polistirolo

Šiaulių apskrities policijos Šiaulių rajono kriminalinės policijos tyrėjai, vykdydami prevencines priemones ir siekdami nustatanti nelegalios akcizais apmokestinamų prekių apyvartos pažeidimus, ketvirtadienį patikrinę automobilį WV Passat, jame rado 1500 pakelių kontrabandinių rūkalų.
Kontrabanda
Kontrabanda / Šiaulių aps. VPK nuotr.

Ketvirtadienio popietę kriminalistų akiratin pakliuvusio automobilio WV Passat maršrutas nukrypo link kaimyniniame Kelmės rajone esančio Kalniškų kaimo. Iš Kalniškių kaimo išvažiuojantis automobilis buvo sustabdytas ir patikrintas.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, vairuotojui pateikus dokumentus, pareigūnai nustatė, kad WV Passat vairavo 33 metų D.S., Trakų rajono gyventojas. Apžiūrint automobilį, jo bagažinėje matėsi nemenka, dar prekybinės išvaizdos nepraradusi, putų polistirolo plokščių pakuotė bei kelios dėžės su statybiniais įrankiais.

Patyrusių kriminalistų dėmesys ne be reikalo nukrypo į gabenamą paketą, nes atidžiau jį apžiūrėjus, aptikta slėptuvė su kontrabandiniais rūkalais. Tarp dailiai išpjaustytų putų polistirolo plokščių buvo glaudžiai surikiuota 1000 vnt. pakelių cigarečių „Fest„ ir 500 vnt. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Vairuotojas pareigūnus įtikinėjo, kad kontrabandinius rūkalus vežė savo rūkančiam tėvui. Automobiliu WV Passat kartu vykęs 27 metų trakiškis A.D. teigė, jog apie rastas cigaretes automobilyje nieko nežino.

Šiaulių rajono policijos komisariato Kuršėnų policijos nuovadoje D.S. buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Už analogišką pažeidimą D.S. jau buvo baustas praėjusių metų pavasarį.

Kadangi dėl minėto pažeidimo numatytas ne tik kontrabandinių cigarečių, bet ir transporto priemonės, kuria jos gabenamos konfiskavimas, lengvasis automobilis WV Passat pristatytas į automobilių saugojimo aikštelę. Ar šiuo automobilių bus leista toliau naudotis spręs teismas.

Dėl šio pažeidimo gresia piniginė bauda nuo 20 iki 50 tūkstančių litų su cigarečių konfiskavimu ir galimu transporto priemonės praradimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius