Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Kontrabandininką pasieniečiai stabdė įspėjamaisiais šūviais

Pasienyje su Baltarusija cigarečių prigrūstu automobiliu sprunkantį kontrabandos gabentoją pasieniečiai stabdė įspėjamaisiais šūviais.
Kontrabanda
Kontrabanda / VSAT nuotr.

Antradienį po vidurnakčio ties Švenčionių rajono Zeliankų kaimu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai patikrinti stabdė be šviesų važiuojantį automobilį „Audi A6 Avant“. Ši vieta yra prie pat valstybės sienos.

Vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam uniformuotų pasieniečių reikalavimui sustoti ir nereagavo į šalikelėje stovinčio VSAT visureigio šviesos ir garso signalus.

Prasidėjo bėglio gaudynės. Sprunkantį automobilį tarnybiniu visureigiu vijęsi VSAT pareigūnai darsyk mėgino jį stabdyti įjungę švyturėlius. Tačiau automobilio vairuotojas dar labiau padidino greitį ir nulėkė Švenčionių rajono Šiaudiniškių kaimo link.

Bėgliui ir toliau ignoruojant reikalavimus sustabdyti mašiną, specialiojo pasieniečių būrio pareigūnas iš tarnybinio pistoleto paleido 10 įspėjamųjų šūvių į orą. Tuomet automobilį vairavusį vyrą VSAT pareigūnai sulaikė ties Strūnos kaimu, maždaug už 5 kilometrų nuo jo stabdymo vietos.

Sulaikomas vyras nesipriešino. Nustatyta, kad jis – 32 metų Švenčionių rajono gyventojas, šiuo metu laikinai apsistojęs sostinėje.

Automobilyje VSAT pareigūnai rado 22 dėžes cigarečių „Fest“ ir „Fest 7“. Visos gamyklinės rūkalų pakuotės buvo apvyniotos juoda polietilenine plėvele ir lipnia juosta. 11 tūkst. pakelių pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Šio krovinio vertė pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką yra apie 80 tūkst. Lt.

Automobilis ir rūkalų krovinys saugomi Ignalinos užkardoje. Šio VSAT padalinio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų.

Švenčionių rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius