Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kontrabandininkai neteko savadarbių rogių

Prie sienos su Rusija aptikę grupės asmenų pėdsakus, VSAT pareigūnai netrukus sulaikė keturis asmenis. Du iš jų buvo ieškomi dėl anksčiau pradėtų ikiteisminių tyrimų dėl kontrabandos.
Savadarbės rogės
Savadarbės rogės / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad trečiadienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos patruliai ties Jurbarko rajono Kalvelių kaimu aptiko kelių asmenų pėdsakus bei rogių vėžes, vedančias nuo Nemuno į Lietuvos teritorijos gilumą.

Jais pasieniečiai sekė iki vienos Kalvelių kaimo sodybos, kur ūkiniame pastate rastos savadarbės skardinės rogės, kurios, manoma, yra pritaikytos gabenti kontrabandinėms cigaretėms.

Nuo čia VSAT pareigūnai sekė asmenų paliktais pėdsakais ir netrukus kaimo prieigose sulaikė keturis asmenis. Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra Tauragės, Klaipėdos ir Jurbarko savivaldybių gyventojai, kurių amžius yra nuo 18 iki 22 metų.

Sulaikytuosius ir rastas roges pasieniečiai pristatė į Vileikių užkardą.

Čia paaiškėjo, kad 21 metų vyras pasienio ruože buvo be asmens dokumentų. Dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo jam pradėta administracinė teisena.

Taip pat nustatyta, kad šis pažeidėjas, kaip ir kartu sulaikytas 22 metų vyras, yra ieškomi anksčiau VSAT pareigūnų pradėtuose ikiteisminiuose tyrimuose dėl kontrabandos. Abu vyrai po apklausos uždaryti į areštinę. Kartu su jais buvęs asmenys po apklausos paleisti.

Dėl galimo valstybės sienos pažeidimo VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius