Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkai rūkalus nuo pasieniečių slėpė kapinėse

Per sieną su Baltarusija atgabentas cigaretes kontrabandininkai paslėpė po sniegu miestelio kapinėse. Pasieniečiai čia surengė pasalą ir sulaikė rūkalų pasiimti atvykusį vyrą, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Kapinių prieigose pasieniečiai paliko pasalą.
Kapinių prieigose pasieniečiai paliko pasalą. / VSAT nuotr.

Apie vidurnaktį iš sekmadienio į pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos pasieniečiai, keisdamiesi informacija su kolegomis iš Baltarusijos Polocko būrio, Ignalinos rajono Vosiūnų kaimo ribose aptiko šviežius pėdsakus.

Iš Baltarusijos pusės jie vedė iki sienos linijos. Iš Lietuvos pusės iki šios vietos irgi buvo ateita žmogaus. Įtariama, kad per sieną buvo perduotas kontrabandinis krovinys.

Tverečiaus užkardos ir rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai pėdsakais naktį sekė apie 300 metrų iki Vosiūnų miestelio kapinių.

Čia VSAT pareigūnai tarp kapų aptiko po sniegu paslėptus du ryšulius su cigaretėmis. Manoma, kad krovinį nešusius kontrabandininkus galėjo pabaidyti šiame sienos ruože patruliuojančių paieniečių judėjimas, todėl, matyt, nutarta cigaretes paslėpti ir sulaukti palankesnio laiko jas nugabenti į Lietuvos gilumą.

Kapinių prieigose pasieniečiai paliko pasalą. Antradienį apie 7 val. 30 min. prie kapinių privažiavo automobilis „Volkswagen Passat“. Nenumanydamas, jog yra stebimas pasislėpusių VSAT pareigūnų, iš jo išlipo vyras ir nuėjo į tą kapinių vietą,, kur buvo paslėpta kontrabanda. Atvykėlis ištraukė iš po sniego ryšulius ir jau nešė į automobilį, kai iš pasalos iššoko ir atkubėję jį sulaikė Ignalinos pasieniečiai.

Paaiškėjo, kad cigarečių pasiimti atvyko 33-ejų Švenčionyse registruotas lietuvis. Iš viso kapinėse paslėptuose ryšuliuose buvo 1506 pakeliai cigarečių „Minsk Capital“ ir 250 pakelių „Minsk City“ su Baltarusijos banderolėmis. Prie ryšulių buvo pritvirtintos petnešos, kad kontrabandininkams būtų patogiau juos nešti.

Dėl šio įvykio VSAT Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atlikdami antradienį prieš vidudienį pasieniečiai Švenčionių rajone sulaikė savo namuose buvusį 28-erių Lietuvos pilietį. Jis, įtariama, yra prisidėjęs prie šios kontrabandos.

Abu sulaikytuosius pasieniečiai uždarė į areštinę. Cigaretės ir „Volkswagen Passat“ saugomi Tverečiaus užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius