-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkas stabdytas šūviais ir persekiotas tarnybinio šuns (foto)

Pasienyje su Baltarusija, vadinamojoje Dieveniškių kilpoje, VSAT pareigūnai surengė pasalą, kurios metu sulaikė automobilį su kontrabandinėmis cigaretėmis ir jo vairuotoją. Sulaikymo metu panaudotas tarnybinis ginklas ir pasieniečių tarnybinis vokiečių aviganis.
Sulaikytas automobilis su kontrabanda
Sulaikytas automobilis su kontrabanda / VSAT nuotr.

Penktadienį tuoj po vidurnakčio VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Poškonių kaimo prieigose, miške, surengė pasalą. Turėta informacijos apie galimą kontrabandos gabenimą.

Tamsoje maždaug už kilometro nuo sienos pasieniečiai pamatė miško keliuku važiuojantį automobilį. Vienas uniformuotas pasienietis pradėjo šį „Volkswagen Passat“ stabdyti. Vairuotojas, nepriartėjęs prie jo, įjungė ilgasias mašinos šviesas, staigiai sustojo ir iššokęs iš automobilio spruko į čia pat esančią miško tankmę. VSAT pareigūnas iš tarnybinio pistoleto iššovė du įspėjamuosius šūvius į orą, tačiau bėglys pasinaudojo tamsa ir dingo miške.

Įvykio vietoje buvo ir G.Žagunio užkardos pasienietis kinologas su vokiečių aviganiu Kora. Šiam prie mašinos buvo duota komanda sekti bėglio pėdsakais. Kora iškart juos užuodė ir leidosi į mišką. Jos šeimininkas pasienietis kinologas vos spėjo bėgti paskui persekiojimo azartą pajutusį vokiečių aviganį.

Kora vairuotojo pėdsakais skuodė beveik kilometrą, kolsu šeimininku prisivijo mišku bėgantį įtariamąjį. Šis irgi pamatė ant kulnų lipančius persekiotojus, tačiau nepakluso kinologo nurodymui sustoti. Tada Koros šeimininkas garsiai šūktelėjo, kad paleis aviganį, ir vėl liepė sustoti. Akistatos su dresuotu šunimi bėglys pabūgo, todėl išsigandęs iškart sustojo.

Paaiškėjo, kad tai 20-metis, vietinis Šalčininkų rajono gyventojas, prisipažinęs, kad vairavo „Volkswagen Passat“. Automobilyje pasieniečiai rado 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis.[[Akistatos su dresuotu šunimi bėglys pabūgo, todėl iškart sustojo. ]]

Bėglys, kaip neretai pasitaiko panašiais atvejais, jį apklaususiems pasieniečiams rezgė šypseną keliančią ir į pasaką panašią istoriją, kaip naktį važiavo miško keliuku ir čia sustabdytas nepažįstamo asmens geranoriškai sutiko pavežti jo turėtą krovinį.

Turima duomenų, kad jo gabentos cigarečių dėžės prieš tai buvo permestos iš Baltarusijos per sienos liniją pačios sienos nepažeidžiant.

G.Žagunio užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono gyventojui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinės bylos teiseną. VSAT pareigūnai jam įteikė šaukimą atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą šios bylos nagrinėjimui. Kontrabandos gabentojui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų ir automobilio konfiskavimas, penktadienį pranešė VSAT.

VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda
VSAT nuotr./Sulaikyta kontrabanda

 

VSAT nuotr./Sulaikytas automobilis su kontrabanda
VSAT nuotr./Sulaikytas automobilis su kontrabanda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius