Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkų gaudynės: sustojo tik po įspėjamųjų šūvių į orą

Švenčionių rajone nuo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų automobiliu sprukę kontrabandininkai sustojo tik po įspėjamųjų šūvių į orą.
Kontrabandininkai sustojo tik po įspėjamųjų šūvių į orą.
Kontrabandininkai sustojo tik po įspėjamųjų šūvių į orą. / VSAT nuotr.

Antradienį VSAT Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai kelyje Vidautiškė–Švenčionys patikrinti stabdė įtartiną automobilį „Volkswagen Passat“.

Mašiną vairavęs vyras nepakluso aiškiai išreikštam uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti, padidino greitį ir nuvažiavo. Bėglį pareigūnai ėmė persekioti tarnybiniu visureigiu bei įjungtais garso bei šviesos signalais darsyk pareikalavo sustoti.

Persekiojamas automobilis „Volkswagen Passat“ buvo sulaikytas už maždaug keturių kilometrų, vienoje Švenčionių gatvėje. Mašinos vairuotojas transporto priemonę sustabdė tik tada, kai VSAT pareigūnas iš tarnybinio pistoleto paleido du įspėjamuosius šūvius į viršų.

Paaiškėjo, kad prie automobilio vairo sėdėjo 39 metų Švenčionių gyventojas. Kartu su juo važiavo ten pat gyvenantis 35 metų vyras.

Mašinos apžiūros metu jos salone ir bagažinėje pasieniečiai aptiko 14 į juodą polietileno plėvelę supakuotų dėžių cigarečių „Minsk“ bei „Fest“. Visi 7 tūkstančiai pakelių rūkalų buvo pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Tą pačią dieną VSAT pareigūnai ties Švenčionių rajono Jaciūnų kaimu aptiko per valstybės sieną su Baltarusija vedančius kelių asmenų pėdsakus. Manoma, kad būtent čia kontrabandinės cigaretės ir buvo atgabentos į Lietuvą.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atlieka Ignalinos rinktinės pareigūnai. Abu automobiliu važiavę vyrai uždaryti į areštinę. Mašina ir ja gabentos cigaretės laikinai saugomos Ignalinos rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius