-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandininkų trijulė sulaikyta su įkalčiais

Užšalusio Nemuno viduryje cigaretes perėmę kontrabandininkai su kroviniu įkliuvo Pagėgių pasieniečiams.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Savadarbiai naščiai
VSAT nuotr./Savadarbiai naščiai

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pasieniečiai naktinio matymo prietaisais ties Jurbarko rajono Endriušių kaimu užfiksavo grupę asmenų.

Nemuno ledu Rusijos teritorijos link ėję pažaidėjai sustojo ties upės viduriu. Čia prie jų prisiartino grupė asmenų iš kaimyninės šalies. VSAT pareigūnai matė, kaip iš Lietuvos teritorijos atėjusiems asmenims buvo perduotas kažkoks krovinys, kurį nešikai tuoj pat ėmėsi gabenti į šalies gilumą.

Tolėliau buvę VSAT pareigūnai, pradėję sulaikymo operaciją, pažeidėjų pėdsakais pėsčiomis sekė apie penkis kilometrus, iki Jurbarko rajono Vidkiemio kaimo. Čia trys asmenys, kurių kiekvienas gabeno po dvi dėžės su cigaretėmis, pastebėjo uniformuotus pasieniečius, metė savo nešulius ir puolė bėgti.

Po trumpų gaudynių trijulę sulaikė patruliams talkinęs kinologas su tarnybiniu šunimi. Paaiškėjo, kad du dėžes gabenę asmenys yra septyniolikmečiai Lazdijų rajono ir Pagėgių savivaldybės gyventojai, trečiasis – dvidešimtmetis pagėgiškis.

Įvykio vietoje VSAT pareigūnai rado ir pažeidėjų gabentą krovinį – 6 dėžės cigarečių „Jing Ling“. Visi 3 tūkstančiai pakelių rūkalų buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Prie gamyklinių cigarečių pakuočių buvo pritvirtinti savadarbiai iš diržų pagaminti naščiai su kabliais, pritaikyti patogesniam kontrabandos gabenimui.

Visiems trims nešikams pasieniečiai pradėjo administracines teisenas dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo bei dėl neteisėto buvimo valstybės sienos apsaugos zonoje. Į ją trijulė įžengė neturėdama privalomų VSAT pareigūnų leidimų.

Sulaikymo metu dokumentų neturėjusiam vienam septyniolikmečiui pagėgiškiui pradėta administracinė teisena dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo.

Nepilnamečius pasieniečiai perduos į užkardą atvykusiems jų tėvams. Dvidešimtmetis po apklausos paleistas. Trijulės gabentieji rūkalai laikinai saugomi Viešvilės užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius