Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandinis cigarečių krovinys Lietuvos nepasiekė

Vištyčio užkardos pareigūnai pasienyje su Rusija sulaikė du marijampoliečius, kurie, įtariama, laukė cigarečių krovinio iš kaimyninės šalies. Jį sulaikė Rusijos pasieniečiai, kuriems įkliuvo ir trys įtariamieji.
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Valstybės sienos apsaugos tarnyba / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad ketvirtadienį apie 21 val. VSAT Lazdijų rinktinės Vištyčio užkardos pasieniečiai prie pat sienos su Rusija, Vilkaviškio rajono Totorkiemio kaimo ribose, per termovizorinę įrangą pastebėjo, kad krūmuose guli du asmenys.

Pasieniečiai nusprendė kol kas jų netikrinti ir stebėti, kas vyks toliau. Kiek daugiau nei po valandos VSAT pareigūnai tamsoje Rusijos pusėje pamatė prie sienos priartėjusius keturis asmenis su nešuliais, kurie irgi pasislėpė krūmuose. Apie tai buvo informuoti Rusijos pasieniečiai.

VSAT pareigūnams nekilo abejonių, kad tai kontrabandininkai, kurių atgabentą krovinį turėtų perimti gulintieji Lietuvos pusėje. Nuspręsta laukti, kol tai įvyks, ir tada sulaikyti įtariamuosius.

Dar apie valandą stebimi Lietuvos pasieniečių tiek Lietuvos pusėje krūmuose gulėję asmenys, tiek Rusijos pusėje pasislėpusieji buvo atsargūs ir nesiėmė jokių veiksmų. Staiga Rusijos pusėje vietovę apšvietė signalinės raketos, pasigirdo įtariamuosius sulaikyti nusprendusių pareigūnų keliamas triukšmas.

Tai išgąsdino Lietuvos pusėje pasislėpusius du vyrus, kurie beveik po pustrečios valandos gulėjimo krūmuose pašoko ir leidosi bėgti į šalies gilumą. Tačiau visos atsitraukimo galimybės jiems jau buvo užkirstos – pasieniečiai, panaudodami tarnybinį vokiečių aviganį Rokį, sulaikė du marijampoliečius, 23-ejų ir 34-erių vyrus.

Nors ir buvo aišku, kodėl jie atvyko prie sienos ir kelias valandas gulėjo krūmuose, tačiau apkaltinti jų kontrabanda nebuvo galimybių.

Vištyčio užkardos pasieniečiai abiem sulaikytiesiems pradėjo administracinių bylų teisenas, nes jie valstybės sienos apsaugos zonoje jie buvo be privalomų pasieniečių leidimų. Marijampoliečiams buvo įteikti šaukimai atvykti į užkardą bylų nagrinėjimui, jie po apklausos paleisti.

Rusijos pasieniečiai Vištyčio užkardos pareigūnus informavo, kad įvykio metu savo pusėje sulaikė tris įtariamuosius kontrabandos gabenimu ir 10 dėžių cigarečių prie pat sienos bei dar 8 dėžes maždaug už kilometro nuo jos. Neabejojama, kad kontrabandininkai planavo visus šiuos 9 tūkst. pakelių rusiškų cigarečių gabenti į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius