-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandinių cigarečių karalienė vėl įkliuvo sostinės policijai (nuotraukos, video)

Vilniaus policijai antradienį įkliuvo du kontrabandinių cigarečių pardavėjai. Paaiškėjo, kad 55 metų moteris ir 25 metų vaikinas yra gerai pažįstami sostinės pareigūnams, abu jau ne kartą bausti už prekybą kontrabandinėmis cigaretėmis.
Kontrabandinių cigarečių pardavėjai policijos komisariate
Kontrabandinių cigarečių pardavėjai policijos komisariate / Vilniaus policijos filmuotos medžiagos stop kadras

Abu prekeiviai įkliuvo greta Halės turgavietės. Iš vaikino pareigūnai konfiskavo per 100 pakelių cigarečių, iš moters – apie 30 pakelių kontrabandinių cigarečių.

„Jie konkurentai. Bet šiandien (antradienį – red. past.) įkliuvo abu. Abiem gresia tūkstantinės baudos. Tik neaišku, ar jie jas mokės“, – teigia pareigūnai.

Pasak pareigūnų, vaikinas (gim. 1985 m.) cigaretėmis prekiauja nelabai seniai. Kontrabandos jam atveža giminaičiai iš Baltarusijos.

Antradienį su kontrabandinėmis cigaretėmis įkliuvusią moterį (gim. 1955 m.) jau galima drąsiai vadinti sostinės kontrabandinių cigarečių karaliene. Už prekybą cigaretėmis jai Vilniaus policija jau yra surašiusi apie 180 protokolų, skirta baudų už beveik 200 tūkst. litų.

„Bet baudų ji nemoka, turto neturi. Todėl baudos keičiamos viešaisiais darbais. Atlieka viešuosius darbus ir vėl stovi prie Halės turgavietės. Ką ten viešieji darbai. Sulaikome, apklausiame, paleidžiame, o po valandos žiūrime – vėl ten pat stovi“, – pasakoja pareigūnai.

Kontrabandinių cigarečių pardavėjai nuo vieno parduoto pakelio uždirba apie litą ar pusantro. Galima tik įsivaizduoti, kokį pelną jie žeriasi cigaretes parduodami dėžėmis.

Pareigūnai teigia, kad tokių jiems gerai pažįstamų kontrabandinių cigarečių prekeivių yra ne tik prie Halės turgavietės, bet ir Kalvarijų turguje. Čia kontrabanda prekiauja visa šeima.

„Pagauti šiuos prekeivius yra nepaprastai sunku. Visus pareigūnus, kovojančius su kontrabandinių prekių platinimu turguje, prekeiviai pažįsta iš veido. Užtenka pasirodyti greta turgaus, bevieliu telefonu visi jau žino, kad atvyko policija. Visus nelegalios prekės dingsta. Būna, atvyksti į turgų apsipirkti ne darbo metu, o mūsų „klientai“ sveikinasi. Sudėtinga juos gaudyti“, – sako pareigūnai.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už akcizais apmokestinamų prekių realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką asmeniui, jau anksčiau baustam už šiuos pažeidimus, numato baudą nuo 20 tūkst. iki 50 tūkst. litų su prekių konfiskavimu.

VIDEO: Sulaikyti kontrabandinių cigarečių pardavėjai (Vilniaus policijos filmuota medžiaga)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius