Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandinių cigarečių sulaikyta ir Klaipėdos rajone, ir Plungėje

Klaipėdos rajone ir Plungėje pasieniečiai sulaikė puspenkto tūkstančio pakelių kontrabandinių cigarečių ir tris su šiuo kroviniu susijusius vyrus. Vienas jų turėjo svetimą dokumentą.
Kontrabandinių cigarečių sulaikyta ir Klaipėdos rajone, ir Plungėje.
Kontrabandinių cigarečių sulaikyta ir Klaipėdos rajone, ir Plungėje. / VSAT nuotr.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) Operatyvinės veiklos skyriaus ir Specialiosios paskirties būrio Šiaulių grupės pareigūnai Klaipėdos rajono Vėžaičių miestelyje patikrinimui sustabdė automobilį „Ford Mondeo“. Pasieniečiai jau turėjo informacijos apie neteisėtą rūkalų gabenimą.

Dokumentų patikros metu paaiškėjo, kad vienam Telšių gyventojui priklausančią transporto priemonę vairavo 32-ejų to paties miesto gyventojas.

„Ford Mondeo“ bagažinėje pasieniečiai aptiko penkis polietileno maišus, kuriuose buvo 2500 pakelių cigarečių ,,NZ Black Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Kartu automobiliu važiavo 25-erių ir 33-ejų plungiškiai. Patikrinę pastarąjį VSAT pareigūnai pas jį rado kitam asmeniui išduotą asmens tapatybės kortelę, kuri dar 2007 m. buvo paskelbta kaip negaliojanti.
Dėl neteisėto asmens dokumento įgijimo ir laikymo Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai 33-ejų plungiškiui pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokią nusikalstamą veiklą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką mašiną vairavusiam telšiškiui pradėta administracinės bylos teisena. Jam gresia tūkstantinė bauda ir pasiskolinto 1994 m. laidos automobilio konfiskavimas.

Atlikdami ikiteisminį tyrimą PAR pareigūnai tą pačią dieną surengė kratą automobiliu vykusio 25-erių plungiškio namuose. Čia pasieniečiai aptiko 2090 pakelių cigarečių „Fest“ ir „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Po apklausų trijulę pasieniečiai paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius