Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Košmariškas Vilniaus vairuotojų rytas: daužėsi net po 11 automobilių (nuotraukos, video, atnaujinta 10.59 val.)

Trečiadienio rytas Vilniaus vairuotojams buvo košmariškas. Policija vos spėjo registruoti avarijas, dėl susidariusių transporto grūsčių vilniečiai vėlavo į darbą, o per avarijas apdaužyta po tris, penkis ar net vienuolika automobilių iš karto.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Sostinės pareigūnai teigia, kad trečiadienio rytą Vilniuje dėl slidaus kelio labai padaugėjo registruojamų techninių avarijų. Nuo 7-os iki 9-os val. ryto Vilniaus policija užregistravo 27 technines avarijas.

„Tai yra tik tiek, kiek žinome mes. Kiek vairuotojų policijos nekvietė ir eismo įvykio deklaracijas užpildė patys, mes neturime informacijos. Tačiau ir iš šio skaičiaus aišku, kad draudimo kompanijos „nudžiugs“ dėl šio ryto“, – 15min.lt žurnalistui sakė policijos pareigūnai.

Ryte per avarijas dužo po dvi, tris, penkias ir daugiau mašinų. Tačiau žmonės nukentėjo tik per vieną iš jų. Apie 7.11 val. Ukmergės gatvėje automobilis Rover partrenkė vaiką. Jį greitosios pagalbos medikai nuvežė į ligoninę.

Didžiausią galvos skausmą pareigūnams kėlė tiltas per Nerį ties Pedagoginiu universitetu. Visų pirma apie 7.34 val. ant šio tilto, važiuojant nuo tunelio, susidūrė automobiliai Mercedes Benz, Ford ir Subaru.

Vos po minutės, apie 7.35 val., jau važiuojant tunelio link, susidūrė automobiliai Ford ir Saab. Po smūgio automobilis Saab išlaužė apsaugos tvorelę, o skriejančios nuolaužos apgadino priešinga kryptimi važiuojantį automobilį Honda.

Šių dviejų avarijų nuotraukas galite peržiūrėti čia.

Susidūrė net 11 automobilių

Didžiausia avarija apie 9.01 val. įvyko ant to paties tilto, važiuojant tunelio link. Čia susidūrė net 11 automobilių. Iš pradžių, pasak policijos, susidūrė šešios mašinos. Vėliau, nespėjusios sustoti, į jas atsitrenkė dar penkios.

Po incidento paaiškėjo, kad šioje vietoje gatvė padengta ledu.

„Mačiau, kad priekyje susidūrusios mašinos. Važiavau negreitai, nuspaudžiau stabdį, tačiau automobilis nesustojo“, – taip ir panašiai policijai vėliau apie avarijos aplinkybes pasakojo į šį incidentą patekę vairuotojai.

VIDEO: Avarija, kurioje susidūrė 11 automobilių (Vilniaus policijos filmuota medžiaga)

Netrukus netoli šios avarijos vietos susidūrė dar du automobiliai. Bendrasis pagalbos centras ir Vilniaus policijos Spaudos tarnyba išplatino pranešimus, kuriuose teigiama, kad per masinę avariją susidūrė 13 automobilių. Šiuos pranešimus pakartojo įvairios žiniasklaidos priemonės. Tačiau kelių policijos pareigūnai teigia, kad tai yra atskiri eismo įvykiai, kaip vienos avarijos jų susieti negalima.

„Vairuotojai turi būti atidūs. Gatvės slidžios“, – perspėja pareigūnai.

Masinės avarijos ant tilto per Nerį nuotraukas galite peržiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius