Kova dėl teritorijos baigėsi žiauria žmogžudyste

Panevėžio rajono sąvartyne užvirusi kova dėl teritorijos baigėsi žiauria žmogžudyste.

Netoli „Maximos" logistikos centro, esančio šalia Panevėžio aplinkkelio, veikiančiame nelegaliame sąvartyne aptiktas sukapotas ir apdegintas 53 metų vyro lavonas. Manoma, kad vyriškiui mirtį galėjo prišaukti mėginimas „svetimoje teritorijoje" rinkti sąvartyno gėrybes.

Upytės seniūnijos vienkiemyje netoli sąvartyno gyvenęs Ivanas Milleris rastas pirmadienį, antrą dienos pusę. Pirminiais duomenimis, pusamžiam vyriškiui iš pradžių kirviu sukapota galva ir krūtinė, vėliau mėginta padegti kūną. Suskrudo I.Millerio drabužiai, apdegė kojos. Ekspertai tiria, ar vyriškis padegtas gyvas, ar norint paslėpti įkalčius degintas jo lavonas.

Netrukus policija sulaikė įtariamąjį žmogžudyste – Panevėžyje esančioje sodų bendrijoje registruotą 53 metų Kęstutį B. Vyrui, žinomam „sąvartynų darbininko" vardu, nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Tikėtina, kad jis, gindamas savo teritoriją, ir nužudė užklydusį I.Millerį.

Upytės seniūnijos darbuotojai vokiško kraujo turėjusį I.Millerį apibūdino kaip itin tvarkingą žmogų. Principingas, oficialių pajamų neturėjęs vyras net atsisakė Europos Sąjungos skiriamų maisto produktų. Prieš dvylika metų iš Pasvalio rajono atsikėlęs globoti ligoto giminaičio, ilgainiui šį palaidojęs, I.Milleris vienas gyveno vienkiemyje. Su žmona jis nebuvo išsituokęs, tačiau jokių ryšių nebepalaikė. Vyras vertėsi atsitiktiniais darbais.

„Neatrodo, kad toks tvarkingas vyras būtų rinkęs sąvartyno atliekas", – LŽ pabrėžė Upytės seniūnas Albinas Skeiverys. Anot jo, galėjo nutikti ir taip, kad vyriškis gyvybę prarado atsitiktinai pakliuvęs į sąvartyną.

Upytės seniūnija sprendžia kitą problemą – kas palaidos nužudytąjį. Jo giminaičių rasti nepavyko. „I.Millerio žmona iš Kiemėnų išsikėlė ir išvyko nežinia kur. Todėl gali būti taip, kad nužudytąjį teks laidoti pačiai seniūnijai", – teigė A.Skeiverys. Anot jo, seniūnija velionį turėtų palaidoti už 1040 litų laidojimo pašalpą.

Prie pat kelio, vedančio į Krekenavą, yra išlikusi sodyba, kur gyveno I.Milleris. Jeigu neatsirastų artimųjų, ši liktų seniūnijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius