-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 12 20 /18:40

Kraupi latvių šeimos avarija prie Kėdainių: žuvo motina, o tėvas ir keturi vaikai sužeisti

Šeštadienio pavakarę specialiosios tarnybos sukeltos ant kojų dėl eismo įvykio Saviečių gyvenvietėje (Kėdainių r.). Nuo Panevėžio Kauno link važiavęs Lenkijos sunkvežimis trenkėsi į latvių šeimos šešiavietį vienatūrį automobilį, išvažiavusį iš degalinės. Per avariją žuvo motina, o keturi vaikai, kurių du – 4 mėnesių dvynukai, ir „Chrysler Voyager“ vairuotojas tėvas buvo išvežti į ligoninę.
Avarija prie Kėdainių
Avarija prie Kėdainių / Policijos nuotr.

Papildyta 18.40 val.: Avarijoje visiškai sumaitotą „Chrysler“ vairavo 34 metų Latvijos pilietis. Žuvo jo bendraamžė žmona latvė.

Sužeisti kartu su tėvais keliavę keturi jų vaikai: 14-15 metų paauglė ir 7 metų dukros bei vos 4 mėnesių dvynukai – berniukas ir mergaitė. Pastaruosius gelbėtojai iš automobilio ištraukė dar prieš atvykstant medikams.

Pirminiais duomenimis, pavojaus jų gyvybei nėra. Kur kas labiau nukentėjo 7 metų mergaitė, kuri šiuo metu gydoma Kauno klinikų reanimacijoje. Kartu su ja į Kauno klinikas nuvežti ir kiti šeimos nariai.

15min.lt pašnekovas minėjo, kad pro šalį kaip tik tuo metu nuosavu automobiliu važiavo vienas gydytojas. Medikas nedvejodamas sustojo padėti.

Avarijos liudininku tapęs vyras, kuris padėjo gelbėti sužeistus žmones, 15min.lt šeštadienio vakarą pasakojo, kad įvykio vietoje visus labiausiai nustebino itin ilgai į nelaimės vietą važiavusi greitoji pagalba. GMP stotis yra vos už dešimties kilometrų nuo avarijos vietos, tačiau medikų pagalbos teko laukti kone valandą.

15min.lt pašnekovas minėjo, kad pro šalį kaip tik tuo metu nuosavu automobiliu važiavo vienas gydytojas. Medikas nedvejodamas sustojo padėti.

Atsitiktiniai į pagalbą atskubę žmonės pasistengė, kad du maži vaikai iš sumaitoto automobilio būtų ištraukti dar iki gelbėtojų atvykimo.

15min.lt skaitytojas Ernestas P. redakciją informavo, kad įvykio vietoje kilo rimtų eismo problemų, susidarė didžiulės transporto eilės. Netrukus Ernestas informavo, kad eismas iš lėto vyksta.

„Policija praleidžia automobilius paeiliui iš abiejų pusių. Eilė formuojasi tai iš vienos, tai kitos pusės. Spūstis bent kilometro ilgio“, – informuoja skaitytojas.

Iki 19 val. judėjimas keliu jau tapo laisvas.

Pradžia. Gruodžio 20 d. apie 15 val. 40 min. gautas pranešimas apie tai, kad Saviečių kaime (Kėdainių r.) susidūrė krovininis automobilis ir lengvasis automobilis. Gelbėtojams iškart pranešta, kad nelaimės vietoje yra transporto priemonės nuolaužomis prispaustų žmonių.

Į įvykio vietą išsiųstos Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Kėdainių greitosios medicinos pagalbos, Kėdainių VPK pareigūnų pajėgos, rašoma BPC Alytaus skyriaus specialisto šeštadienį paviešintame pranešime.

Paaiškėjo, kad užmiesčio kelyje A8 ties viena degaline susidūrė Lenkijos vilkikas ir Latvijos piliečių šeimos automobilis „Chrysler“. Pradiniais pareigūnų duomenimis, per avariją žuvo lengvojo automobilio keleivė, o visi keturi lengvojoje mašinoje važiavę vaikai buvo sužaloti.  Traumų patyrė ir „Chrysler“ vairuotojas, tačiau jos nekelia pavojaus gyvybei.

Eismo nelaimė įvyko, kai automobilis su dešinėje pusėje esančiu vairu išvažiavo į pagrindinį kelią, vairuotojui tarsi nepastebėjus artėjančio sunkiasvorio automobilio (važiavusio nuo Panevėžio Kauno link). Smūgio būta labai stipraus, po jo lengvasis automobilis buvo nublokštas į pakelės griovį.

Kauno apskrities VPK pirminiais duomenimis, abu į avariją patekę vairuotojai buvo blaivūs, tačiau šiai aplinkybei patvirtinti paimta jų kraujo.

Tapote įvykio liudininku? Pastebėjimus, nuotraukas ir filmuotą medžiagą prašome siųsti 15min@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius