Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 27 /15:21

Kražių skerdiku pramintas R.Bekintis nuteistas iki gyvos galvos

Keturių žmonių nužudymu kaltintas Rimantas Bekintis išgirdo negailestingą nuosprendį – kalėjimas iki gyvos galvos. Išklausyti teisėjo susirinko nukentėjusieji, aukų artimieji, kurie griežčiausią bausmę pavadino per maža.
Rimantas Bekintis
Rimantas Bekintis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Keturių moterų nužudymu kaltintas Rimantas Bekintis nuteistas laisvės atėmimu iki gyvos galvos. Bausmę nuteistasis pradeda vykdyti nuo nuosprendžio paskelbimo dienos. Per 20 dienų nuosprendį galima skųsti.

Nuteistasis turės atlyginti ne tik turtinę, bet ir neturtinę žalą, kurią patyrė nužudytų moterų artimieji.

Už kiekvieną nužudytąją teismas įpareigojo R.Bekintį sumokėti artimiesiems po 30 tūkst. eurų bei apmokėti patirtas laidojimo išlaidas. Bendroje sumoje ši suma siekia beveik 150 tūkst. eurų.

Tuo tarpu artimieji bausmę įvardija per maža. „Per mažai“, – pasakė sesers netekęs Bronius Grigula. Jo nuomone, už tokias ciniškas žmogžudystes R.Bekintis nusipelnė tik mirties bausmės.

Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas priminė, jog teismas įvardijo, jog visas keturias žmogžudystes R.Bekintis įvykdė ciniškai, šaltakraujiškai ir itin žiauriai.

Teismas priminė, kad nusikaltimai padaryti R.Bekinčiui esant girtam. Jo psichinė būklė buvo tiriama. Nenustatyta, kad jis per nusikaltimą galėjo būti nepakaltinamos būsenos.

Nuteistojo gynyba tvirtino, kad dalį kaltės už tragiškus įvykius turėtų prisiimti įvairios institucijos: policija, probacijos tarnybos, nes vyras jau daugybę metų nuolat daro nusikaltimus.

Keturių moterų nužudymu ir apiplėšimu kaltinamas vyras teisme pripažino savo kaltę ir atsisakė paskutinio žodžio teisės. Per nuosprendį R.Bekintis ištarė tik vieną žodį: „Supratau“.

Žudė dėl pinigų kasdien

2015 metų lapkričio 5 dieną pareigūnai sulaikė R.Bekintį. Kražiuose vyras sukėlė įtarimų, kai atėjo į parduotuvę kruvinomis rankomis.

Manoma, kad R.Bekintis jas nužudė dėl pinigų, kurių jam reikėjo alkoholiui nusipirkti.

Iš viso miestelyje buvo rastos keturios jo aukos. Manoma, kad R.Bekintis jas nužudė dėl pinigų, kurių jam reikėjo alkoholiui nusipirkti.

2015 metų lapkričio 4 dieną namuose rastas 74 metų moters lavonas su durtinėmis žaizdomis kaklo srityje.

Tą pačią dieną 18.16 val. vos už 900 metrų nuo aukos namų 81 metų senolės namuose aptiktos dar dvi nužudytos moterys: namo šeimininkė ir 52 metų senolę lankiusi socialinė darbuotoja.

Vėlų vakarą, apie 22.33 val., tame pačiame kaime aptikta ir ketvirtoji auka – 55-erių moteris su išorinėmis smurto žymėmis.

VIDEO: Kražių skerdiku pramintas R.Bekintis nuteistas iki gyvos galvos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius