Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kriminalinė policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Jaunimo teatro rekonstrukcijos

Lietuvos kriminalinės policijos biuras pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai neekonomiškai vykdytos pastatų rekonstrukcijos Valstybiniame jaunimo teatre.
Valstybinis jaunimo teatras
Valstybinis jaunimo teatras / „Scanpix“ nuotr.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis penktadienį BNS sakė, kad tyrimas dėl turto iššvaistymo ir tarnybos pareigų neatlikimo pradėtas ketvirtadienį.

Anot R.Matonio, pareiškimas dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų gautas trečiadienį.

„Niekam įtarimai nėra pareikšti. Tyrimas pradėtas, kad būtų patikrinta gautoji medžiaga“, – sakė policijos atstovas.

Liepos viduryje Valstybės kontrolė (VK) konstatavo, kad Valstybinio jaunimo teatro pastatų rekonstrukcija vykdyta neekonomiškai.

Pasak Valstybės kontrolės, teatras užsakovo funkcijoms vykdyti pasamdė bendrovę „Lietuvos paminklai“, o ši statybos rangos sutartį sudarė su bendrove „Kortas“. „Lietuvos paminklams“ už darbų priežiūrą buvo numatyta sumokėti 6,3 proc. jų kainos.

VK nuomone, šios sutartys sudarytos pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymą, nes pats teatras turėjo būti atsakingas už statybos rangos sutarčių sudarymą ir jų sąlygų vykdymą.

Biuro baldus už 251 tūkst. litų teatrui pirko „Kortas“. Auditoriai atkreipė dėmesį, kad bendrovės nupirktų baldų kainos yra nuo 2,3 iki 9 kartų didesnės, palyginti su tokių pačių arba panašių baldų rinkos kainomis, pavyzdžiui, rinkoje

lankytojo kėdė kainuoja 59 litus, o teatras už jas sumokėjo 535 litus.

Teatro vadovas Algirdas Latėnas tuometiniam kultūros ministrui Remigijui Vilkaičiui garantavo, kad 2010 metų investicinio projekto lėšos bus naudojamos ekonomiškai ir teisės aktų nustatyta tvarka, kad įvertinus objektyvias aplinkybes bus tikslinamos skaičiuojamosios sąmatos.

Birželio 4–ąją A.Latėnui buvo drausminė nuobauda – pastaba. Jis įpareigotas pašalinti visas neįgyvendintas VK rekomendacijas, užtikrinant, kad valstybės biudžeto asignavimai būtų naudojami ekonomiškai ir taupiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius