Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kruopščiai įrengtoje automobilio slėptuvėje vilnietis gabeno kontrabandinius rūkalus (nuotraukos)

Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai sulaikė vilnietį, kurio vairuojamame automobilyje įrengtoje slėptuvėje buvo apie 4 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Dvigubas vienatūrio dugnas buvo įrengtas labai meistriškai.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / VSAT nuotr.

Kaip informuoja VSAT, sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus rinktinės G. Žagunio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono kelyje Dieveniškės – Šalčininkai, Širvių atraminiame punkte, sustabdė automobilį Mercedes Benz Vaneo. Jis vyko iš vadinamosios Dieveniškių kilpos.

Širvių punktas yra įrengtas pasienio ruože prie įvažiavimo į kilpą. Čia nuolat budintys pasieniečiai tikrina į abi puses vykstančių asmenų bei transporto priemonių dokumentus.

Sustabdytą Mercedes Benz Vaneo vairavo 38-erių Vilniaus gyventojas. Jo ir automobilio dokumentai buvo tvarkingi. Pirminės apžiūros metu nebuvo aptikta nė vieno požymio, kad automobiliu gali būti gabenamas neteisėtas krovinys.

Tačiau pasieniečiai nusprendė mašiną patikrinti detaliai, todėl ją nugabeno į G. Žagunio užkardą. Joje iš mašinos net išėmus sėdynes dar nebuvo žymių apie gabenamą krovinį. Tik itin atidžiai ištyrinėję automobilio dugną pasieniečiai aptiko slėptuvę – pasirodo, automobilyje būta ypač kruopščiai įrengto dvigubo dugno.

Iš slėptuvės VSAT pareigūnai ištraukė 1 tūkst. 486 pakelius cigarečių „Fest 7“ ir 2 tūkst. 485 pakelius „Premjer 7“. 3 tūkst. 971 pakelis cigarečių yra pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką G. Žagunio užkardos pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Byla bus nagrinėjama Šalčininkų rajono apylinkės teisme. Vilniečiui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. Lt ir mašinos konfiskavimas. Jis po apklausos paleistas.

Cigaretės ir automobilis saugomi G. Žagunio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius