Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kubiečio ir kultūrizmo meistrų byloje teisiamuosius papiktino nukentėjusiojo ieškinys

Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą dėl savavaldžiavimo, kurioje į kaltinamųjų suolą pasodinti žinomi kriminalinio ir sporto pasaulio veikėjai: Jorge Ramonas Sanchezas Castellanos, Jurijus Kriukovas, Olegas Žuras ir Jakovas Strokanovas.
J.R.S.Castellanas
J.R.Sanchezas Castellanas (slepiasi) su advokatu teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvoje gyvenantis Kubos pilietis Jorge Ramonas Sanchezas Castellanos ir trys vilniečiai – Jurijus Kriukovas, Olegas Žuras ir Jakovas Strokanovas – antradienio popietę pagaliau susėdo į Vilniaus miesto apylinkės teismo suolą.

Šiems sporto ir kriminaliniame pasaulyje garsiems asmenims yra iškelta baudžiamoji byla dėl savavaldžiavimo.

Kaltinamųjų požiūriu, prašoma 10 000 litų kompensacija tėra bandymas pasipelnyti.

Konflikto esmė – buvo nutarta pamokyti meistrą Vladislavą Dunajevą, esą pažadėjusį pagaminti duris, paėmusį pinigus, bet neatlikusį užsakymo.

Antradienio posėdyje proceso dalyvius papiktino nukentėjusiuoju pripažinto vyro pateiktas civilinis ieškinys dėl žalos atlyginimo – prašoma 10 000 litų kompensacijos.

Kaltinamųjų požiūriu, tai tėra bandymas nepagrįstai pasipelnyti.

Pasak vieno iš teisiamųjų, V.Dunajevas pats prisipažino – kai tik gaus pinigus, iškart sutiks dėl šios bylos nutraukimo.

Tiesa, valstybinį kaltinimą šioje  byloje palaiko prokuratūra, o dėl proceso perspektyvų sprendžia teismas.

Baudžiamojo kodekso 294-ojo straipsnio „Savavaldžiavimas“ 2-oji dalis numato, kad tas, kas savavaldžiavo panaudodamas psichinę ar fizinę prievartą nukentėjusiam ar jo artimam asmeniui, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, po du kartus Lietuvos kultūrizmo čempionatą laimėję J.Kriukovas (1995 m. ir 1996 m.) ir O.Žuras (1992 m. 1996 m.), atsidūrę kaltinamųjų suole, tikina esantys be pagrindo įvelti į šią kriminalinę istoriją.

J.Kriukovas, pravarde Kriukas, ilgai buvo vadinamas garsiosios „Vilniaus brigados“ autoritetu. Dabar J.Kriukovas teigia, kad į šią istoriją yra įveltas tik todėl, kad telefonu yra bendravęs su pažįstamu kubiečiu.

Pasak J.Kriukovo, niekuo dėtas yra ir jo bičiulis O.Žuras, tik atvežęs kubietį į liūdnai pasibaigusį pokalbį su durų meistru.

Teigiama, kad kubietis J.R.Sanchezas Castellanas savo kaltės iš esmės neneigia, tačiau pateikti savo paaiškinimų teismui progos jis dar neturėjo. Mat procese vėl paskelbta pertrauka, nes kaltinamųjų advokatai panoro išsamiau susipažinti su nukentėjusiojo pateiktu ieškiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius