Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Kūčių išvakarėse sugėrovą užmušęs klaipėdietis kalės 10 metų

Olegas Fiodorovas nuosprendį išgirdo praėjus vos 3 mėnesiams nuo nužudymo.
Kalėdų vainikas
Asociatyvinė iliustracija: Kalėdų vainikas / Fotolia nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą pagal LR Baudžiamojo kodekso 129 str.1 d. (nužudymas), priėmė apkaltinamąjį nuosprendį ir anksčiau neteistam klaipėdiečiui skyrė 10 metų laisvės atėmimo bausmę. Nuteistasis ją atlikti turės pataisos namuose.

31 m. Olegas Fiodorovas nuteistas už tai, kad 2013 m. gruodžio 23 d. vakare viename iš Sulupės g. (Klaipėdoje) butų, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tarpusavio konflikto metu sumušė savo sugėrovą, kuris įvykio vietoje mirė.

O.Fiodorovas nuo pat pirmosios apklausos prisipažino padaręs šią nusikalstamą veiką, dėl to gailėjosi ir net padėjo atskleisti nusikaltimą.

„Todėl net esant kaltinamojo atsakomybę sunkinančiai aplinkybei bei nustačius, kad jis veikė tiesiogine tyčia (smurtas buvo naudotas intensyviai), kaltinamajam buvo paskirta mažesnė bausmė, nei sankcijoje numatytas jos vidurkis, t.y. 10 metų laisvės atėmimo bausmė, kaip ir siūlė valstybės kaltintojas“, – paaiškino tyrimą organizavęs ir valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Dėl tų pačių priežasčių šis procesas, kaip ir reikalauja įstatymas, buvo baigtas per galimai trumpiausią laiką – nuo įvykio pradžios iki nuosprendžio paskelbimo praėjus vos trims mėnesiams.

Praėjusį penktadienį paskelbtas nuosprendis dar neįsiteisėjęs, jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka. Nuteistajam palikta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, pažymima Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Palmiros Martinkienės pirmadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius