Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 24 /2013 12 25

Kūčių pavakarę Kauno daugiabutyje – ekstremali situacija dėl pabirusio iš sienos gyvsidabrio

Antradienio vakarą Kauno specialiosios tarnybos dirba A.Ramanausko-Vanago gatvėje 2-uoju numeriu pažymėtame name. Ten viename bute iš sienos pradėjo byrėti gyvsidabris. Buto šeimininkė įtarė, kad pavojingos medžiagos pripylė kaimynas. Neblaivų vyriškį apklausė policija.
Name pasklidęs keistas kvapas
Ugniagesys gelbėtojas probleminiame Kauno daugiabutyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pranešimą apie ekstremalią situaciją Kauno daugiabutyje specialiosios tarnybos šventinį antradienį gavo dar prieš 16 val.

Į įvykio vietą atskubėjus gelbėtojams paaiškėjo, kad viename bute iš sienos netikėtai ėmė byrėti sveikatai labai pavojinga medžiaga – gyvsidabris.

15min.lt primena, kad A.Ramanausko-Vanago gatvėje 2-uoju numeriu pažymėtame daugiabutyje keistų cheminių incidentų būta jau ne kartą. Jie aiškinami vykstančiais kaimynų karais.

Praėjusį birželį šiame name buvo pasklidęs keistas aromatingas kvapas. Tąsyk įtarta, kad pratrūkus kanalizacijos vamzdžiui, pasklido į tualetą nuleistas buityje naudojamas skystis – tualeto valiklis arba valymo milteliai, skleidę įtartiną aromatą.

Tuo tarpu dar 2012 metų rugsėjo 18-ąją A.Ramanausko-Vanago g. 2-uoju numeriu pažymėto daugiabučio laiptinėje buvo užfiksuota didele gyvsidabrio garų koncentracija. Tai kėlė pavojų žmonių sveikatai ir gyvybei, visą namą teko kruopščiai valyti.

„Įtariama, kad tai galėjo būti tyčinis užteršimas. Piktadariai galėjo įšvirkšti toksinės medžiagos į vieno buto durų spynas. Nutekėjęs gyvsidabris, vaikštant žmonėms, pasklido per kelis devynaukščio namo laiptinės aukštus, prikibęs prie batų pateko į butus“, – apie pernykštį įvykį yra pasakojęs Kauno miesto savivaldybės Civilinės saugos tarnybos vedėjas Gediminas Jankus.

Papildyta trečiadienį. Policijos departamentas trečiadienį papildomai informuoja, kad gruodžio 24 d. apie 16 val. 30 min. Kaune, A.Ramanausko-Vanago g., R.A. (gimusi 1961 m.) savo buto kambaryje ant grindų rado gyvsidabrio. Moteris įtaria, kad gyvsidabrio pripylė kaimynas.

Įtariamasis neblaivus (2,44 prom. alkoholio) A.A.B. (gimęs 1944 m.) apklaustas.

Bute rasta apie 50 g gyvsidabrio, kuris supakuotas ir išvežtas saugojimui į įmonę „Kauno švara“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius