-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuprinėje kontrabandinius rūkalus nešusius Švenčionių rajono gyventojus sustabdė tik pareigūnų šūviai

Švenčionių rajone pasieniečiams įkliuvo du kontrabandinių cigarečių nešikai ir, įtariama, apylinkes stebėjęs jų talkininkas. Sulaikymo metu sprukti mėginusius bėglius pasieniečiui teko tramdyti įspėjamuoju šūviu.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės. Asociatyvinė nuotr. / Panevėžio rajono policijos nuotr.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai, talkinami kolegų iš Specialiosios paskirties užkardos bei Viešojo saugumo tarnybos (VST), ties Švenčionių rajono Ramutiškių kaimu pastebėjo į Lietuvos gilumą einančius du asmenis su nešuliais.

Sulaikymo metu abu nešikai pastebėjo besiartinančius VSAT pareigūnus ir bandė sprukti. Juos persekiojęs pasienietis iš tarnybinio pistoleto paleido vieną įspėjamąjį šūvį. Tai paveikė bėglius, kurie sustojo. Atskubėjusių pasieniečių jie buvo sulaikyti ir surakinti antrankiais. Nuo nešikų sulaikymo vietos iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – apie 300 metrų.

Paaiškėjo, kad abu vyrai yra Švenčionių rajono gyventojai, 22 ir 24 metų. Paaiškėjo, kad jie kuprinėje bei gamyklinėje rūkalų dėžėje iš viso nešė 1490 pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Be to, sulaikytieji neteisėtai įžengė į šioje vietoje nužymėtą valstybės sienos apsaugos zoną, kurioje būnant yra privaloma turėti specialų VSAT leidimą.

Apylinkes tikrinę pasieniečiai bei jiems talkinę VST pareigūnai už maždaug kilometro nuo valstybės sienos, ties Švenčionių rajono Žukiškių kaimu, sulaikė vaikiną. Jis neturėjo dokumentų. Paaiškėjo, kad  tai – septyniolikmetis švenčioniškis. Jis turėjo žiūronus bei mobilaus ryšio telefoną. Įtariama, kad jis galėjo būti prieš tai sulaikytų vyrų talkininkas, kurio užduotis – stebėti apylinkes.

Su cigaretėmis įkliuvusiems kontrabandininkams VSAT pareigūnai pradėjo administracinių bylų teisenas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis bei dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo. Po apklausų abu vyrai paleisti, o nepilnametis perduotas motinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius