-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kuriozas: žaibiška vagystė neprižadino girto sargo, todėl ilgapirštis surengė pakartotinį vizitą

Vilniaus 1-ame teisme toliau teisiamas pagarsėjęs vagišius Viktoras Kijenka ir atskleidžiami nauji jo veiklos epizodai.
Viktoras Kijenko teisme
Teisiamasis Viktoras Kijenka atidžiai domisi savo teismo procesu. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Vagystė

Kaip jau pasakojo 15min.lt, naujausioje 44 metų V.Kijenkos byloje yra apie 60 epizodų, vyras kaltinamas pagrobęs turto už bendrą maždaug 160 tūkst. litų sumą.

V.Kijenka pagarsėjo kaip žaibiškų vagysčių asas – kai kuriems jo nusikaltimams pakakdavo keliolikos ar net mažiau nei 10 sekundžių.

Geidžiamiausias ilgapirščio laimikis buvo nešiojamieji kompiuteriai bei jų priedai. Jo nusikaltimų braižas nesikeitė: gilią naktį, 1–3 val., masyviu plytgaliu buvo išmušamas paprastas ar net vitrinos langas, trumpam įšokama vidun, čiumpama, kas atrodo vertingiausia, ir sprunkama.

Penktadienio posėdyje liudijęs nuo šio aso nukentėjusios firmos „Konferencijų ir audiovizualinės sistemos“ direktorius Rimantas Burnickas pasakojo neįtikėtiną istoriją.

Apsaugininką prižadino paštininkas

Apvogta įmonė 2008 metais buvo įsikūrusi šiuolaikiškame biurų pastate sostinės Žalgirio gatvėje. Patalpas visą parą saugojo privati saugos tarnyba. Apsaugininko būdelė buvo visai šalia R.Burnicko vadovaujamos firmos biuro.Po dvigubos naktinės vagystės apsaugininką prižadino ryte atvykęs paštininkas.

Pirmą sykį V.Kijenka savo stiliumi, su trenksmu išmušdamas langą, aplankė šį biurą apie 1 val. nakties. Jis čiupo porą nešiojamų kompiuterių ir pabėgo. Sukeltas triukšmas apsaugininko neprižadino. Po pustrečios valandos V.Kijenka grįžo į savo nusikaltimo vietą. Kaip jis žinojo, kad apsauga dar nesukelta ant kojų ir įvykio vietoje nedirba policija, belieka tik spėlioti.

Ilgapirštis čiupo dar du kompiuterius ir vėl pabėgo.

Ankstų rytą dviračiu prie verslo centro atvažiavo laiškininkas. „Veiksmas prasidėjo apie 6 val., kai paštininkas pabeldė į langelį ir pagaliau prižadino apsaugininką“, – minėjo direktorius R.Burnickas.

Pradėję vagystės tyrimą pareigūnai susidarė įspūdį, kad apsaugininko veiksmai labai primena bendrininkavimą su nusikaltėliu, todėl palaikė jį įtariamuoju. Tačiau netrukus paaiškėjo, jog apsaugos darbuotojas prieš budėjimo naktį buvo prisipirkęs „bambalių“ alaus, pasikvietęs bičiulių ir smagiai pavakarojęs. Tada labai pavargo ir kietai ilsėjosi.

Dvigubą vagystę pražiopsojęs apsaugininkas teistumo išvengė, tačiau iš darbo buvo išspirtas.

Žaidimų kompiuteriais nesidomi?

Dar vieną įdomų dalyką penktadienio posėdyje papasakojo pats teisiamasis.

V.Kijenka atkreipė dėmesį, jog per tris šios savaitės posėdžius nukentėjusiųjų būryje jis nepastebėjo firmos „Lokantera“ atstovų.

Teisiamąjį pribloškė jų ieškinys. „Lokanteros“ atstovai skundžiasi, kad per vagystę iš jų patalpų dingo ne tik keletas nešiojamų kompiuterių, bet ir 240 (!) vienetų žaidimų kompiuterių. Kiekvieno jų kaina, anot pareiškėjų, yra 63 litai, todėl bendras nuostolis sudaro 15 120 litų.

Vagysčių profesionalas V.Kijenka kategoriškai tvirtina jokiais žaidimų kompiuteriais niekada nesidomėjęs.

Teismas sutiko, kad „Lokanteros“ atstovai privalo atvykti į kitą posėdį bei išsamiai papasakoti apie vagystės aplinkybes.

Tačiau dėl įtempto teismo darbų grafiko šis procesas bus tęsiamas tik kovo pabaigoje.

VIDEO: Žaibiškų vagysčių byla: Viktoras Kijenka teisme

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius