-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kuršių mariose į ledinį vandenį įsmuko trys žvejai

Poledinės žūklės aistruoliams jau prireikė pagalbos – sekmadienį gelbėti žvejų Kuršių mariose sujudo Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro, Valstybės sienos apsaugos tarnybos darbuotojai bei ugniagesiai.
Savaitgalį į Neringą skubėjo pramogautojai
Savaitgalį ant Kuršių marių ledo skubėjo poledinės žūklės aistruoliai. Trims jų žvejyba vos nesibaigė nelaime. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Tačiau operacijų metu šių tarnybų pasitelktų pajėgumų nebereikėjo, nukentėję asmenys buvo išgelbėti kitų šalia buvusių asmenų pastangomis. 

Pirmasis pranešimas buvo gautas 7 val. 12 min. iš Bendrojo pagalbos centro 112, kad mariose prie Kairių poligono netoli Tarptautinės jūrų perkėlos žvejodamas ant ledo į vandenį įlūžo žmogus.

Į nelaimės vietą išvyko gaisrininkų-gelbėtojų komanda. Tačiau 7 val. 14 min. susisiekus su nelaimės vietoje šalia nukentėjusio asmens buvusiais kitais žvejais, šie pranešė, kad nukentėjusįjį iš ledo properšos ištraukė savo pastangomis, gaisrininkų-gelbėtojų komanda iš gelbėjimo operacijos buvo atšaukta.   

Antrasis pranešimas buvo gautas 7 val. 43 min. iš VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Operatyvinio budėtojo, kad netoli Karių poligono Kuršių marių lede įlūžo du žvejai.

Operacijai netrukus buvo paruoštas laivas ant oro pagalvės „Viesulas“, tačiau jau netrukus pranešta, kad ir šį kartą žvejus ištraukė greta buvę vyrai.

Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) įspėja gyventojus, kad ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, reikia nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir tiksliai pranešti apie įvykį, įvykio vietą (bent apytikslę vietą ar orientyrą, kurį matote).

Gavęs pranešimą apie įvykį, JGKC organizuoja paieškos ir gelbėjimo operaciją, koordinuoja operaciją vykdančių pajėgų veiksmus, jiems vadovauja, taip pat koordinuoja būtinosios medicinos pagalbos suteikimą nukentėjusiems išgelbėtiems asmenims, jų nugabenimą į saugią vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius