Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuršių mariose netoli Drevernos ant akmenų užplaukė jachta, per incidentą pramuštas laivo korpusas

Klaipėdos rajono ugniagesiai gelbėtojai sekmadienio pavakare skubėjo į pagalbą nedidelės jachtos įgulai. Jachta užplaukė ant akmenų, per incidentą buvo pramuštas laivo korpusas, į vidų plūstelėjo vanduo.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Incidentas apie 17 val. įvyko Kuršių mariose netoli Drevernos uosto. Kranto link plaukusi nedidelė jachta „Gilija“ atsitrenkė į akmenis, esančius po vandeniu. Nuo smūgio korpuse atsivėrė skylė, į jachtą plūstelėjo vanduo.

Jachta plaukė du žmonės. Pamatę prakirstą korpusą, jie paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112 ir paprašė pagalbos.

Gavę pranešimą, kad Kuršių mariose skęsta jachta su žmonėmis, ugniagesiai į įvykio vietą išsiuntė narus iš Klaipėdos ir gelbėtojus iš Gargždų.

Priplaukę prie avariją patyrusios jachtos, gelbėtojai išsiaiškino, kad ji įstrigusi ant akmenų. Vandens gylis toje vietoje – maždaug metras 20 cm. Žmonės nenukentėjo.

Kol kas neaišku, kokių priemonių bus imtasi jachtai gelbėti. Jachtą tempiant toliau nuo kranto, dėl į vidų besiveržiančio vandens, gali kilti pavojus, kad ji nuskęs. Svarstoma, kaip užkimšti korpuse atsiradusią skylę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius