-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 22 /19:10

Kuršių mariose nuskendo iš jachtos iškritęs Visagino atominės elektrinės vadovas Šarūnas Vasiliauskas

Penktadienio vakarą Kuršių mariose nuskendo iš jachtos iškritęs ir be gelbėjimosi liemenės ja plaukęs Visagino atominės elektrinės generalinis direktorius Šarūnas Vasiliauskas.
Šarūnas Vasiliauskas
Šarūnas Vasiliauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nepatvirtintais duomenimis, jachta „Svajūnas“ plaukė į šeštadienį startavusią vadinamąją  Paršelio regatą Kuršių mariose.

Penktadienį, 21.38 val., Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) iš Bendrojo pagalbos centro (tel. 112) gavo pranešimą, kad iš jachtos „Svajūnas“ (KL-1824), esančios apie 1,5 jūrmylės nuo Nidos uosto, iškrito žmogus.

Apie įvykį nedelsiant buvo pranešta Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės budėtojui, kuris išsiuntė du laivus į paieškos rajoną. Taip pat žmogaus ir jachtos paieškai buvo pakeltas Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis.

JGKC budėtojui susisiekus su jachtos kapitonu, buvo patvirtinta, kad iš jachtos iškrito 50 metų amžiaus vyras, kuris su savimi neturėjo gelbėjimosi liemenės. Kapitonas taip pat pranešė, kad nuleido bures ir dreifuoja, nes negali naudotis jachtos varikliu dėl gedimo. Paprašytas patikslinti savo koordinates kapitonas padiktavo jas iš turimo rankinio GPS įrenginio, tačiau po JGKC budėtojo patikrinimo pasirodė, kad perduoti duomenys buvo klaidingi.

22.55 val. VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės budėtojas pranešė, kad ieškoma jachta aptikta užplaukusi ant seklumos netoli Bulvikės rago (apie 2 jūrmylės į šiaurę nuo Nidos uosto), taip pat kad netoli jachtos buvo surastas iškritusio asmens kūnas.

Pasieniečių laivams neturint galimybės nukelti jachtos kapitono nuo jachtos dėl seklaus vandens, JGKC budėtojas koordinavo, kad Bendrasis pagalbos centras į įvykio vietą iškviestų priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos ekipažą. Vėliau jachta „Svajūnas“ sava eiga pasiekė Nidos uostą.

Buriuotojai tarpusavyje svarsto, kaip prityręs buriuotojas galėjo neužsivilkti jachtose privalomos gelbėjimosi liemenės. Ji taip ir liko Š.Vasiliausko krepšyje.

Jachta „Svajūnas“ priklauso vienam klaipėdiečiui buriuotojui. Ja dažnai plaukiojantis pastebėtas ir Š.Vasiliauskas, pats taip pat turintis jachtą.

Biografija

Š.Vasiliauskas bendrovės „Visagino atominė elektrinė“ generalinio direktoriaus pareigas pradėjo eiti 2009 m. rugpjūčio 8 d. Šiose pareigose jis pakeitė buvusį bendrovės vadovą Marių Grinevičių.

Š.Vasiliauskas, kaip skelbia vae.lt, 1984 m. baigė Vilniaus universitete Fizikos fakultetą. Po mokslų keletą metų dirbo Puslaidininkių fizikos institute jaunesniuoju moksliniu bendradarbiu, nuo 1990 m. dirbo Krašto apsaugos ministerijoje.

1994–1995 m. buvo Krašto apsaugos ministerijos viceministras, atsakingas už tarptautinių santykių, įskaitant santykių su NATO, vystymą. 1994–1998 m. Š.Vasiliauskas dirbo telekomunikacijų bendrovėse „Vilta“, „Bitė“, o nuo 1998 m. iki 2009 m. buvo bendrovės „Motorola“ atstovas Baltijos šalims.

Nuo 2009 m. iki paskyrimo į „Visagino atominės elektrinės“ vadovo postą dirbo Strateginių projektų direktoriumi nacionalinėje elektros energetikos bendrovėje LEO LT.

A.Kubilius pareiškė užuojautą (papildyta 19.10 val.)

Premjeras Andrius Kubilius šeštadienio vakarą pareiškė užuojautą Kuršių mariose nuskendusio Š.Vasiliausko šeimai ir artimiesiems.

„Premjeras užjaučia šeimą ir artimuosius, didelė ir netikėta netektis“, – Naujienų agentūrai BNS Vyriausybės vadovo užuojautos žodžius perdavė patarėjas Virginijus Valentinavičius.

Pasak jo, pirmadienį Energetikos ministerija spręs, ką skirti laikinuoju Visagino VAE vadovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius