-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 07 /16:03

Kuršių mariose ties Preila išgelbėta skendusi porelė

Gelbėtojų pajėgos penktadienio popietę išskubėjo į Preilą, kur Kuršių mariose skendo vyras ir moteris. Vienas į krantą sugrįžo pats, moteriai prireikė ugniagesių pagalbos.
Žūklautojai ant Kuršių marių
Žūklautojai ant Kuršių marių / Skaitytojo Ramūno nuotr.

Pranešimas apie skęstančius žmones gautas 14.32 val. Apie tai, kad Kuršių mariose skęsta du žmonės, pranešta bendruoju pagalbos telefonu 112.

Į įvykio vietą  išsiųstos Klaipėdos  apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir Juodkrantės pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota Pakrančių apsaugos tarnybai, greitosios pagalbos medikams.

Kaip informavo ugniagesiai, vienas vyras sugebėjo pats išsigelbėti. Moteriai prireikė pagalbos – ją ištraukė ugniagesiai, iki vietos prišliaužę specialiomis rogėmis. Ji pargabentas į krantą ir perduotas medikams.

Papildyta 16.03 val. Kuršių mariose ties Preila lede įlūžusių dviejų žmonių gelbėjimo operaciją koordinavo Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų (KJP) Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC).

14.54 val. buvo gautas pranešimas, kad Kuršių mariose ties Preila, apie 300 m nuo kranto, įlūžo du žmonės. Reaguodamas į pranešimą JGKC į įvykio vietą išsiuntė VRM Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gelbėtojų komandą bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės laivą „Viesulas“, gelbėjimo operacijai taip pat buvo parengtas Karinių oro pajėgų sraigtasparnis MI8. Į įvykio vietą atvykus gaisrininkų-gelbėtojų komandai, nukentėjęs vyras išsigelbėjo pats, o su juo buvusi moteris gelbėtojų buvo ištraukta iš ledo properšos ir rogėmis pargabenta į krantą. Krante nukentėjusi moteris perduota medikams ir išvežta į ligoninę. Išsigelbėjusiam vyrui medikų pagalbos neprireikė. Operacija buvo baigta 15 val. 25 min.

Lietuvos Kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) įspėja gyventojus, kad ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, reikia nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir tiksliai pranešti apie įvykį, įvykio vietą (bent apytikslę vietą ar orientyrą, kurį matote).

Gavęs pranešimą apie įvykį, JGKC organizuoja paieškos ir gelbėjimo operaciją, koordinuoja operaciją vykdančių pajėgų veiksmus, jiems vadovauja, taip pat koordinuoja būtinosios medicinos pagalbos suteikimą nukentėjusiems išgelbėtiems asmenims, jų nugabenimą į saugią vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius