Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kybartų pataisos namuose per plauką išvengta riaušių

Liepos 22 dieną Kybartų pataisos namuose, atlikus kratas nuteistųjų gyvenamosiose patalpose, kilo neramumai, galėję pasibaigti riaušėmis.
Kratos patalpos
Sulaikymo patalpos. / Alvydas Januševičiaus

Nuteistųjų gyvenamosiose patalpose buvo atliekamas tradicinis sulaikytųjų patikrinimas. Netrukus įvyko konfliktas tarp pareigūnų ir kalinčiųjų.

Pataisos namų vadovybės teigimu, situacija galėjo virsti rimtomis riaušėmis, tačiau joms pavyko užbėgti už akių.

Kalėjimų departamento prevencinės grupės ir Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnų jungtinių pajėgų dėka pavyko suvaldyti situaciją ir atkurti viešąją tvarką pataisos namuose.

Pranešimą apie neramumus Kybartuose savaitgalį platino ir Kalėjimų departamento atstovai.

2016 m. liepos 22 d. Kybartų pataisos namuose, atlikus kratas nuteistųjų gyvenamosiose patalpose, kilo neramumai, galėję pasibaigti riaušėmis. Profesionalių Kalėjimų departamento prevencinės grupės ir Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnų jungtinių pajėgų dėka pavyko suvaldyti situaciją ir atkurti viešąją tvarką pataisos namuose.

Kybartų pataisos namų vadovybė, siekdama surasti ir paimti nuteistiesiems draudžiamus turėti daiktus bei užtikrinti viešąją tvarką, nusprendė po vakarinio patikrinimo atlikti kratą įstaigos trečiajame ir ketvirtajame būriuose, kur bendrabučio tipo patalpose bausmę atlieka 101 nuteistasis. Dėl pareigūnų, atliekančių vakarinį patikrinimą ir kratą, saugumo buvo pasitelktos Kalėjimų departamento prevencinės grupės ir Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnų jungtinės pajėgos.

Apie 20.15 val. pareigūnai išrikiavo nuteistuosius vakariniam patikrinimui ir atliko šių nuteistųjų trečiojo bei ketvirtojo būrių ir drausmės grupės patalpų kratas. Kratų metu buvo rasti ir paimti nuteistiesiems draudžiami turėti daiktai.

Pasibaigus vakariniam patikrinimui ir atlikus kratas, kai jungtinės pareigūnų pajėgos buvo bepaliekančios pataisos namų lokalinį sektorių, nuteistieji per gyvenamųjų patalpų atvirus langus pradėjo kelti neramumus, pareigūnų adresu vartojo necenzūrinius žodžius bei kurstė vieni kitus pasipriešinti pareigūnams ir atkeršyti už kratas.

Netrukus apie 20–30 agresyviai nusiteikusių nuteistųjų iš bendrabučio įsiveržė į lokalinio sektoriaus kiemą, kuriame buvo Kalėjimų departamento prevencinės grupės ir Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai. Pareigūnai žaibiškai sureagavo į nuteistųjų neteisėtus veiksmus ir pareikalavo juos nutraukti bei įspėjo dėl fizinės jėgos ir specialiųjų priemonių panaudojimo. Tačiau nuteistieji nepaisė teisėtų pareigūnų reikalavimų ir toliau priešinosi jėga. Tik panaudojus specialiąsias priemones situaciją pavyko suvaldyti.

Apie 23.00 val. jungtinės Kalėjimų departamento ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų pajėgos atkūrė viešąją tvarką pataisos namuose.

Nuteistieji buvo patikrinti medicinos personalo darbuotojų, rimtų sužalojimų nenustatyta. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl riaušių (Baudžiamojo kodekso 283 str. 2 d.), už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimo bausmė iki šešerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius